VeGooooo 6 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 pierwszy screen przed ścinami drugi po tak to wygląda na fpsach 5 godzin temu, wrobel_krk napisał: To tam jest 1:46, po minucie masz już spadki, użycie gpu ? Jak nie to zrób jak piszę, możesz jeszcze zrobic test: https://www.userbenchmark.com/ Spoko, człowiek się uczy całe życie tu ten test Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2183 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Nie widzę tam nic złego ani temperatury nie za wysokie. ram w dualu na xmp, nie wiadomo ocb Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Patrząc na ten ostatni screen można się przyczepić do płyty głównej bo i procek i grafa i dysk wypadły gorzej niż te same egzemplarze w innych platformach. Cytuj Link to post Share on other sites
VeGooooo 6 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 5 minut temu, BlackCoffe napisał: Patrząc na ten ostatni screen można się przyczepić do płyty głównej bo i procek i grafa i dysk wypadły gorzej niż te same egzemplarze w innych platformach. Jest to jakiś pomysł. Nawet bios jest strasznie ubogi na tej płycie. Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Noże trotrluje sekcja zasilania płyty może* a tego nie pokaże żaden test tylko termometr w ręke Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Bo naprawdę nie widzę nic złego w twoich screenach. Cytuj Link to post Share on other sites
VeGooooo 6 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Polecicie jakąś płytę pod ten zestaw? Jest duża szansa, że to przez plyte Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 zamontuj na początek jakis wentylator tak na próbe moze byc choćby na teretytkach dmuchajacy bezpośrednio na sekcje zasilania płyty to zobaczysz czy to coś pomoże choćby wydłuży czas zanim spadną FPS to troche rozjaśni sytuacje obejrzałem teraz ta płyte słabo to wygląda z fortisem który dodatkowo nagrzewa ja temperatura z procesora a daj na próbe fortisa odwrotnie żeby wydmuchiwał w przód i wentyle w obudowie też odwrotnie tył niech dmucha na sekcje i fortisa a przód obudowy wyciąga może to troche ulży tej sekcji Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2183 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 No bez przesady 1600af nie bierze dużo prądu, zwłaszcza że tu nie jest ma 100% używany to nie ten typ obciążeń, na pewno nie grzeje się tu sekcja żeby był throttling procka, widać to na screenach vrm MOS 50 stopni. Tu ewentualnie można się pokusić o update biosu, przeinstalowanie systemu it'd. Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 4 minuty temu, wrobel_krk napisał: No bez przesady 1600af nie bierze dużo prądu, zwłaszcza że tu nie jest ma 100% używany to nie ten typ obciążeń, na pewno nie grzeje się tu sekcja żeby był throttling procka, widać to na screenach vrm MOS 50 stopni. Tu ewentualnie można się pokusić o update biosu, przeinstalowanie systemu it'd. wróbelku z całym szacunkiem widziałem w nowych płytach nie takie akcje z zasilaniem a odwrócenie wentylatorów zanim kupi inna płyte co nie znaczy ze to pomorze dużo go nie kosztuje ale zrobi jak uwaza obejrzyj sobie ta płyte sekcja ląduje bezpośrednio pod fortisem który ja dodatkowo dogrzewa a nie jest to sekcja z górnej półki 7 minut temu, wrobel_krk napisał: No bez przesady 1600af nie bierze dużo prądu, zwłaszcza że tu nie jest ma 100% używany to nie ten typ obciążeń, na pewno nie grzeje się tu sekcja żeby był throttling procka, widać to na screenach vrm MOS 50 stopni. Tu ewentualnie można się pokusić o update biosu, przeinstalowanie systemu it'd. Cytuj Link to post Share on other sites
VeGooooo 6 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) Ogólnie nie wiem czy to ma znaczenie, ale już nie pokazuje mi przy starcie systemu włącz f9-bios f8 coś tam itp, tylko od razu przechodzi do ekranu wczytywania. Nie wiem czy coś to zmienia, raczej nie. Edytowane 13 Lipca 2022 przez VeGooooo Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2183 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 4 minuty temu, iro71 napisał: wróbelku z całym szacunkiem widziałem w nowych płytach nie takie akcje z zasilaniem No ale chyba nie przy średnim poborze procka 60w, to goła sekcja sie nie nagrzeje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts