yureek 4 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Arnold napisał: Nie kupił bym sprzętu ze sklepu, który wcześniej komuś wypożyczał bo tak samo jak na ekspozycji wziasc sprzęt audio. Jeden z drugim na ekspozycji pości po 5-10 minut na maksa kolumnę, głośnik, kupisz i potem się zastanawiasz czemu to nie gra jak miało grać bo może i wygrzane, ale tez sponiewierane może być za bardzo. Obecnie z Tidal HiFi słucham Eminem = The Kids. Ponad polowa głośności i faktycznie bas gra jak marzenie czyściutko, aż pięści ucho (oczywiście w HiFi), ale jak zacisze to nie słychać basu aż tak, a podglasnianie samego basu psuje wszystko. akurat u znajomego sprzęt wypożyczany jest własnością salonu albo demo, służy jako odsłuchowy, zawsze dostajesz nowy oryginalnie zapakowany, ale możesz oczywiście kupić jak ci zależy jako wygrzany, uwierz, że jest dużo ludzi, którzy taki sprzęt chcą, albo już nie zwracają tylko kupują ten konkretny, cena jest zwykle niższa, jak któryś salon robi tak, że sprzedaje uzywany w otwartym kartonie jako nowy to też bym tam nogi nie postawił, ale mniejsza z tym, ja słucham Voyage Voyage, mam około 25% mocy i czuje jak podłoga i kanapa "chodzą", pamiętaj, że Klipsch ma skuteczność 94dB więc każdy wzmacniacz nawet 30W na kanał łatwo je napędzi, ja mam bas od samego dołu, to robi potężne trafo, taki Cambridge Audio One ma 2x 30W i założę się, że będzie lepiej zarządzał mocą niż Yamaszka Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, yureek napisał: REL'a T/5x i tak jak go szybko podłączyłem tak samo szybko spakowałem, w stereo tylko przeszkadzał, do tego co piosenka to albo brumił albo nie było go słuchać Słuchałem kilka tańszych rel-i, w mojej opinii to są one mocno przereklamowane, chodzi o to, że nie dają tego co może dać inny w tej samej cenie lub nawet niższej. Nigdy żaden rel mnie nie oczarował, może to ja i moje uszy - nie wiem. Aczkolwiek jak zapytasz gdzieś na forum audio jaki sub do muzy to usłyszysz tylko rel, trochę to śmieszne. Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
yureek 4 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 58 minut temu, Szarik napisał: Słuchałem kilka tańszych rel-i, w mojej opinii to są one mocno przereklamowane, chodzi o to, że nie dają tego co może dać inny w tej samej cenie lub nawet niższej. Nigdy żaden rel mnie nie oczarował, może to ja i moje uszy - nie wiem. Aczkolwiek jak zapytasz gdzieś na forum audio jaki sub do muzy to usłyszysz tylko rel, trochę to śmieszne. dobre stereo nie potrzebuje suba, z Rel'em faktycznie, wszędzie gdzie nie zadasz pytania to echy i achy, to tak jak w sklepach z tv jak zapytasz o Sony albo Philipsa to usłyszysz, a dlaczego nie Samsung? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Dobra. To poczekam, aż wybierzecie mi 2-3 sztuki, z których wybierzecie najlepszy w tej cenie (do 2000 zł). Nie muszę na już kupować Może jak się wiecie nasłuchał tego co mam to zrezygnuje z tuba. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Podjedź sobie do salonu audio blisko miejsca zamieszkania, wypożycz na odsłuchy jakiś klocek subniskotonowy i sam oceń czy będzie Ci potrzebny czy nie. Tylko nie upychaj go w meble czy blisko ściany nawet jak jest to konstrukcja zamknięta. To chyba najlepsze wyjście bo wyboru tych dobrze grających i np. zamkniętych w tym budżecie dużego nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Dzięki. Bliżej Grudniowych świat wrócę do tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts