Skocz do zawartości

[MULTI] Hogwarts Legacy

Recommended Posts

4 godziny temu, ALF napisał:

Szybki jesteś, ja nawet do połowy gry nie doszedłem po 27 godzinach a mam dopiero 25 poziom.

E to lepiej niż ja :evil: U mnie 22 poziom, prawie 26h przegrane i fabularnie nauczyłem się niedawno zaklęcia Glacius :rotfl: Co ja zrobię jak eksploracja bardziej angażuje niż zadania %-)

W dniu 15.02.2023 o 20:39, rafal12322 napisał:

W samym Hogwarcie to imo RT zostało trochę przegięte bo tam te wszystkie podłogi i ściany to się błyszczą jakby oblał je wodą i odbijają wszystko co się tylko da a to przekłada się na ogólną wydajność xD

+1 Po jakichś 15 minutach grania musiałem wyłączyć RT bo oczopląsu można dostać :D Za to HDR bardzo fajnie zaimplementowany, a z tym też  bywa różnie w grach.

• Popieram 1

Na wybrzeżu kłusowników (gdzie wczoraj dotarłem) gra zapycha u mnie niemal 32 gb ram, miałem wrażenie, że użycie pliku wymiany się odpala co jakiś czas. Grubo jak na nędzne fhd.

Hogwarts-Legacy-2023-02-18-08-16-18-372.

Sprawdziłem i faktycznie działa %-) Są miejsca gdzie miałem spadki nawet do 15 klatek, głównie w Hogsmeade a teraz mam tam nawet i 25-30 więcej :rudolph: Tylko trzeba jak pisze dodatkowo zmienić w panelu Nvidia bodaj threaded optimalization na (ON) i zmienić shader cache size na (10GB) i lata aż miło :D

• Dzięki 1

Na piratów mam wywalone. Szkoda tylko, że to zawsze Ci co legalnie nabywają produkt dostają najbardziej po dupsku. Nie od dziś wiadomo, że denuvo (celowo z małej bo nie lubię ustrojstwa) kaszani wydajność w grach.

• Lubię to 1
  • Popieram 1

Miało to być takie super, extra narzędzie do walki z piractwem a tu się coraz częściej okazuje, że najbardziej obrywają Ci którzy legalnie nabywają gry i to nie tanie bo na premierę swoje kosztują. A taki pirat poczeka sobie do miesiąca bo przeważnie w tym czasie zostaje gra złamana i sobie gra, czerpiąc z gry lepsze doznania niż ten który nabył grę legalnie. Bo on musi czekać na patche, łatki które i tak niewiele pomagają a często jeszcze bardziej psują grę....

Ja nie wiem, wcześniej jakoś nie było tych całych szumnych zabezpieczeń, gry całkiem fajnie chodziły na premierę, kto chciał to i tak kupił a pirata nie skłoni do tego nawet najlepsza promocja. A teraz kombinują jak koń pod górkę często z odwrotnym efektem do zamierzonego....

• Lubię to 1

Te odbicia po tym ostatnim patchu faktycznie wyglądają tragicznie, te powyżej jeszcze jakoś ujdą ale ja bardziej trafiam na takie coś :

FzH16ms.png

Screen pożyczony ze steama ale mam identycznie..... Sama gra po tym patchu też jakby zrobiła się brzydsza :-> Wcześniej samo RT mimo iż zarzynało konkretnie sprzęt to jakoś wyglądało a teraz jest to wszystko hmm takie matowe. 

• Popieram 1