AudiAWX 3753 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Ja kupuję do wykrywacza metali właśnie "paluszki", często są to z teoretycznie niskiej półki. Natomiast okazuje się, że całkiem dobrze się sprawują i nie widzę sensu wydawania kasy na jakieś duracelle itp. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Ja mam podobnie, kupuje baterie marki Carrefour i bardzo dobrze się sprawują Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Jako że sam sobie te testy robiłem jak mnie zezłościł różne...To wygrały jakieś z Pepco, czy KIK i właśnie Lidl.Najgorsze były z popularnego owada i markowe.Aparaty lustrzanki weryfikują to bardzo szybko. Natomiast po paru latach jak sobie policzyłem ile wydaje na baterie to...Teraz tylko akumulatory, eneloop, panasonic i powoli już nic na bateriach nie będzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Tam, gdzie ma to sens stosuję akumulatorki. Wiadomo, że do pilota od TV akumulatorka nie włożę. Kilka urządzeń na baterie przerobiłem na ogniwa ładowalne 18650. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 No ja właśnie testuje w pilotach...Dlaczego się nie da? Czegoś mi widocznie brak w wiedzy... Czy chodzi tylko o kasę? I nieopłacalność inwestycji w aku do pilotów? W zasadzie to stare idą w piloty a nowe o większych pojemnościach w xboxy, latarki itp... Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) 13 minut temu, AudiAWX napisał: Dlaczego się nie da? Oczywiście da się, bo czemu nie? Tylko raz na 1.5 roku kupić baterie, to jaki to ma zysk ekonomiczny dla mnie? Dlatego tak pisałem, nie ma dla mnie sensu taka oszczędność. A akumulatorki wolę dawać do urządzeń, które mają większy pobór, gdzie zysk widać szybko. Ps. Mam też takie urządzenia w domu, które zadowalają się bateriami o już niskim napięciu, np. 1.3V. Po wyciągnięciu z innych urządzeń mierzę napięcie tych zużytych i jak mają powyżej 1.3, to odkładam do użycia w przyszłości w tych niewymagających odbiornikach. Taki jestem eko Edytowane 28 Listopada 2021 przez wodego Ps. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts