Szak_ 1 Napisano 30 Września 2021 Udostępnij Napisano 30 Września 2021 (edytowane) Hej, zna się tu ktoś na analizie s.m.a.r.t.-a? Czy ten dysk jest w dobrym stanie? Edytowane 30 Września 2021 przez Szak_ Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 30 Września 2021 Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Pacjent wygląda na zdrowego, będzie jeszcze żył. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 30 Września 2021 Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Smart ok, przydałby się skan opóźnień sektorów MHDD lub victoria z bootowalnego Windows hirens-a. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Szak_ 1 Napisano 30 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Innych testów zrobić nie mogę, bo nie mam tego dysku. Jest wystawiony na sprzedaż i zastanawiałem się, czy wszystko z nim ok. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Szak_ 1 Napisano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Kupiłem jednak inny dysk. Możecie sprawdzić, czy wszystko ok? Przeznaczenie to magazyn na dane. Co jakiś czas będę go odpalał ze stacji dokującej, więc przemęczał się nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Z tego co widzę jest zdrowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 jeśli masz zanotowane w jakich LBA były te 1 sekundowe sektory, to możesz ten fragment sprawdzić jeszcze raz, często takie pojedyncze wysokie wyniki to błąd NCQ, a nie problem z powierzchnią. Ogólnie wygląda ok 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts