macf2 168 Napisano 24 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 Witam Mam problem z odtworzeniem płyty (Disturbed - believe) na PC, długo płyty nie widzi po czym odtwarza mocno zniekształcone (trzeszczące) piosenki, natomiast w zwykłym odtwarzaczu CD działa bez problemu. Inne płyty CD jak dotąd czytało bez problemu nie mam pojęcia co może być przyczyną w google nic konkretnego nie znalazłem na ten temat. Sama płyta nie ma żadnych rys itp. Windows 8.1 64bit, napęd Asus DRW-24b5st. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 24 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 Może soczewka jest zabrudzona, próbowałeś inne płyty audio odtwarzać na tym napędzie? Cytuj Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 24 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 (edytowane) Odtwarzałem dwie inne płyty dla porównania które napęd zauważył od razu, przedmuchałem napęd (wacikiem nie sięgam) kilka razy dla pewności wciąż problem się powtarza. Pokazuję dodatkowo zielony + przy ikonie cd (widoczne na zrzucie ekranu) gdy w końcu system zauważy płytę nie wiem co to dokładnie znaczy ale jedynie w tym przypadku . https://zapodaj.net/8e541c6425639.png.html problem https://zapodaj.net/dc3061be2521b.png.html bez problemu Edytowane 24 Lipca 2021 przez macf2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie chrisplbw 407 Napisano 24 Lipca 2021 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 Wszystko jet w jak najlepszym porządku Ta płyta to tzw. MixedCD - zawiera zarówno ścieżkę audio, jaki i ścieżkę z danymi (w tym wypadku teledysk). Sęk w tym, że tak nagrana płyta poprawnie działa np. w odtwarzaczu DVD. Komputer odtwarza automatycznie ścieżkę danych czyli teledysk, a odtwarzacz CD ścieżkę audio. By słuchać tak nagranej płyty w kompie musisz ręcznie dodać płytę jako źródło w jakimkolwiek Media Playerze (Winamp, WMP, itp.) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts