jarosf 0 Napisano 10 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 witam, po ostatnich zawirowaniach pogodowych nie działa mi internet z PLAY. Posiadam Router ZTE WF830 z zewnętrzną anteną. Po burzy okazało się, że router nie działa. Postanowiłem więc wymienić mu zasilacz. Oryginalny to taki, który ma parametry na wyjściu 24V i 1A. W domu znalazłem zasilacze od innych routerów ale żaden z nich nie posiadał takich parametrów. Podłączyłem taki, który miał wyjście 12v i...router zadziałał. niestety o ile sieć wifi działa to internetu brak (na routerze nie świecą się kontrolki od karty sim i internetu). Według informacji od PLAY to karta loguje się prawidłowo. Kazali jeszcze spróbować przełożyć ją do telefonu i ręcznie wybrać sieć. Chwilo jednak mam problem z dostaniem się na dach (karta jest jakby w antenie umieszczona). Moje pytanie brzmi czy parametry zasilacza w tym przypadku mogą mieć znaczenie? Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 10 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 12V to nie 24V, ma prawo, a nawet obowiązek nie działać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 24v oryginał, a zapodano 12v? Ludzie... Jakie szkoły wy kończycie, albo do jakich chodzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Podczas burzy należy odłączyć od zasilania wszelkie modemy i routery. Skoro modem ma zasilanie 24 v to jak ma działać prawidłowo przy 12 v ???????????? Sprawdz stary zasilacz czy podaje 24 v - jak podaje to modem do wymiany albo do konfiguracji... Jak nie podaje to kup zasilacz i dalej sprawdzaj... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 12 godzin temu, jarosf napisał: Moje pytanie brzmi czy parametry zasilacza w tym przypadku mogą mieć znaczenie? Moja odpowiedź brzmi, tak mogą. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarosf 0 Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 po wymianie zasilacza nadal nie działa. tak jak by jednostka zewnętrzna nie działała-po wejściu na dach okazało się, że żadna dioda nie świeci. Po przełożeniu karty do telefonu śmiga ok. zadzwonię do PLAY zobaczymy co powiedzą. PS. nie kończyłem ani informatyki ani elektryki czy jakiegokolwiek kierunku z prądem. był piątek, router nie działał-podłączałem co było pod ręką. Cytuj Link to post Share on other sites
x.m.l 8 Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, jarosf napisał: nie kończyłem ani informatyki ani elektryki czy jakiegokolwiek kierunku z prądem A na fizykę w szkole było nie po drodze? Poza tym zwykła logika się kłania: fabryka daje 24V, więc... Edytowane 13 Lipca 2021 przez x.m.l Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts