Dewolf 4 Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Witam, kiedyś mi umarł laptop, wyciągnąłem z niego dysk i go sprzedałem. Składam teraz pc, czekam tylko na 11 gen intela. Czy mogę ten dysk wsadzić do kompa? Jest to HDD 2.5 Jest na nim zainstalowany system i są tam wszystkie moje dane. Moje pytanie brzmi... Czy jak go wsadzę do komputera to czy będzie działać tak jak powinien? Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Dysk sam w sobie tak, ale zainstalowany na nim system już nie. Jest zasada: nowa płyta główna = ponowne zainstalowanie Windowsa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dewolf 4 Napisano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Dysk sam w sobie tak, ale zainstalowany na nim system już nie. Jest zasada: nowa płyta główna = ponowne zainstalowanie Windowsa.Właśnie o to mi chodziło, to na jakiej zasadzie to będzie? Będę miał jeszcze dysk na m.2.Będę miał dostęp do tych plików tylko system tam zainstalowany nie będzie działać? Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
angelus01 69 Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 jak postawisz system na m2 a z tego 2.5'' zrobisz tylko dane (czyli nie będziesz próbował uruchomić tego systemu) to normalnie będziesz miał dostęp 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 49 minut temu, Dewolf napisał: Witam, kiedyś mi umarł laptop, wyciągnąłem z niego dysk i go sprzedałem. Tego dysku nie możesz użyć, bo go sprzedałeś, więc już nie jest Twoją własnością 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dewolf 4 Napisano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Tego dysku nie możesz użyć, bo go sprzedałeś, więc już nie jest Twoją własnościąXDSent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Jeśli był tam windows 10 to powinno zadziałać. Przy 10 bardzo rzadko są problemy z odpaleniem systemu na inny PC. Inną sprawą jest wydajność tego HDD 2.5". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts