Michuj 0 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Witam, mój problem opiera się na tym, że nie mogę nic zrobić z folderem w folderze WindowsApp. Jestem świeżo po formacie dysku C, na którym znajduje się system i aplikacja XBOX. Mam również Dysk D na którym znajdowały się gry z w/w aplikacji... I tutaj rozpoczyna się mój problem. Gdy próbowałem zainstalować je na nowo ( oczywiście gdy kliknę by się instalowały to po prostu by się znalazły we właśnie tym folderze WindowsApp ) No i się okazało, że Dysk D, to lokalizacja, która nie jest skonfigurowana do instalowania aplikacji. No oczywiście to przez to, że zmieniły się uprawnienia do tego folderu. Przywróciłem sobie wszelkie permisje we właściwościach. Problem jest dalej, nie mogę zmienić na folder D, ponieważ zatrzymują mnie błędy -0x80070005, -0x80004004 Wszedłem w WindowsApp i znajduje się tam pewien pryszcz, który zatrzymuje moje działania. Aczkolwiek są to dane z gry Don't Starve. Gdy próbuje go usunąc, to wyskakują mi powiadomienia, "Urządzenie dołączone do komputera nie działa" , "Określone urządzenie nie istnieje" . Oczywiście w dwóch różnych powiadomieniach. Nie mogę zmienić akurat w mim permisji, ponieważ "właścicielem folderu", jest SYSTEM, a gdy klikam opcję "ZMIEŃ", to nic kompletnie się nie dzieje... Próbowałem wszystkiego, by się go pozbyć, ale się nie da. Macie może jakieś porady? Czy muszę robić format? *Z góry przepraszam za takie "masło maślane", ale jestem właśnie po 4 godzinach walki z tym syfem* Cytuj Link to post Share on other sites
Domker 6 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Możesz spróbować pobrać sobie AdcancedRun: https://www.nirsoft.net/utils/advanced_run.html Jako program wskaż `C:\Windows\System32\cmd.exe`, katalog startowy daj ścieżkę do `WindowsApps`. (jakby nie przeszło do tego katalogu to użyj `cd lokalizacja_folderu`) Uruchom jako ustaw na `SYSTEM User`, jak dasz `Run` to wyskoczy okienko UAC - potwierdzasz i w cmd.exe wpisz `rmdir /s nazwa_folderu_do_usunięcia` (będzie pytanie potwierdzające jeszcze - zatwierdź) Edytowane 14 Marca 2021 przez Domker formatowanie ;) Cytuj Link to post Share on other sites
Michuj 0 Napisano 14 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Po potwierdzeniu, wywala taki błąd : "System nie może odnaleźć określonej ścieżki." Zrobiłem tu coś źle? D:\WindowsApps>rmdir /s KleiEntertainment.cf77ecfc-a93b-48db-b245-c13184e3_1.1.23.0_x64__h1qwf79amjr38 KleiEntertainment.cf77ecfc-a93b-48db-b245-c13184e3_1.1.23.0_x64__h1qwf79amjr38, Are you sure (Y/N)? Y System nie może odnaleźć określonej ścieżki. #Edit Spróbowałem usunąć cały WindowsApps, ale mam "Odmowa Dostępu" Edytowane 14 Marca 2021 przez Michuj Cytuj Link to post Share on other sites
minas_trith 28 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 ściagasz jakiegoś linucha live (https://www.system-rescue.org/) wypalasz płytkę albo robisz pena bootowalnego, bootujesz maszynę montujsz dysk i kasujesz... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts