Lionel100 4 Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Mam pytanko z jakich banków najlepiej korzystać?z takich gdzie nie pobierają za wypłaty bankomatów lub za niskie koszty przelewów, są też takie banki które nie pobierają żadnych kosztów? Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2753 Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Jasne i najlepiej żeby ci bank jeszcze płacił co miesiąc za to że założyłeś u nich konto .. Korzystam od lat z mBanku za przelewy nie płacę nic ,wypłaty z bankomatu jak muszę zrobić to BLIKem i nie płacę nic . Za kartę nie płacę nic jak wykonam miesięczny limit płatnością kartą obecnie to 350zl .. jedno tankowanie i zakupy w lidlu . Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Inteligo j.w. z tym że bezpłatne bankomaty tylko PKO i Santander. A karta darmowa jeżeli zapłacisz min. 100zł kartą. Przelewy darmowe.Miałem też mBank, ale ostatnie kilka lat to coraz gorzej z nimi.PKO w zasadzie już wszystko przechwyciło z Inteligo więc pewnie identyczne ... Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 PKO Konto za zero i j.w. przelewy i bankomaty za darmo a karta za 0 przy płatnościach za 300 chyba - PS. Jestem tam przez zasiedzenie ze 25lat chyba. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Czyli jaki bank polecacie?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Tylko i wyłącznie NEST Bank bezwarunkowe 0 z… za konto i kartę oraz wypłaty ze wszystkich bankomatów za zero i wpłaty za zero w Euronet Edytowane 11 Marca 2021 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Ja bym szedł w PKO.Jeżeli planujesz jakieś kredyty to BGŻ. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1685 Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Ja mam ING , Alior , Inteligo . Najmniej korzystam z Inteligo . Jeśli chodzi o kredyt najgorzej jest w Inteligo , kiedyś potrafili mi nie dać mimo , że na koncie było całkiem sporo w stosunku do kredytu , gdzie w ING i Alior 0 problemu . Ostatnio robiłem przelew międzynarodowy i też był za darmo w ING co mnie zdziwiło bo 2 lata temu słono zapłaciłem , tylko nie pamiętam w którym banku . Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2753 Napisano 13 Marca 2021 Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 W dniu 11.03.2021 o 20:40, Lionel100 napisał: Czyli jaki bank polecacie? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Każdy poleci swoje .. masz mase porównań to poczytaj i wybierz . Z doświadczenie podpowiem aby unikać fancuskich jak BNP ,agricola .... załatwić tam coś to koszmar i za wszystko wołają opłaty .Za zmianę terminu spłaty raty włają 350zl! gdzie w mBanku przez aplikację zmienili mi od reki za free. Z GetBank też mam złe doświadczenia PKO ... państwowe ,drogie za każdym razem patrzą na ciebie jak na przestępce jak robisz większą operacje na koncie . https://www.najlepszekonto.pl/darmowe-konta-bankowe https://www.konto-za-darmo.pl/ Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 W dniu 13.03.2021 o 08:59, raiders napisał: PKO ... państwowe ,drogie za każdym razem patrzą na ciebie jak na przestępce jak robisz większą operacje na koncie . mówisz?, mam w PKO BP (bo to konto mam od dinozaurów i tak z lenistwa zostało) i faktycznie może i dzwonili kiedy chciałem robić jakiś większy przelew ale tak samo robił BGŻ, imo to raczej dobrze, że weryfikują takie tematy. Przy płatnościach 350zł/mc jest za free,jest 15-ty a już mam 2k+ jedyny minus to płatne bankomaty innych firm?, dobrze, że nie korzystam z bankomatów prawie wcale a jak już muszę to mam blisko do PKO BP, ale faktów to nie zmienia, shame on you PKO BP. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3767 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Też nie narzekam na PKO BP, bo Inteligo to w zasadzie jeden ... Cytuj Link to post Share on other sites
tiktaktoe 0 Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Ja mam ING i Pekao ale to drugie z racji hipoteki. Ogólnie oba banki funkcjonują podobnie. Jak korzystasz z kary to wychodzi za free ale wypłaty z bankomatów obcych banków w ING są płatne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts