olo163 1264 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 No ja też nie pisałem "zrób 3 łazienki" tylko kup wałki, pędzle i zrób 3 mieszkania, ale faktycznie leciałem skrótami myślowymi, bo siedzę w tym ze 20 lat, choć zawodowo pracuję na etacie. Remonty to sposób na dorobienie. Ogólnie to mam znajomych w różnych branżach i zdecydowana większość dorabia bo w Polsce zarobki są niskie dla zwykłych ludzi. Wiem że dużo rzeczy można się nauczyć samemu, można zacząć od malowania jednego pokoju i zarobić 500pln albo od małej łazienki za 250pln. Wiem jedno że jak ktoś chce pracować to dorobi, jak ktoś czeka na mannę z nieba i nie chce mu się pracować bo on swoje 8h na etacie odbębnił to będzie narzekał zawsze i na wszystko, nawet na to że kolejka w sklepie za długa. Jak ktoś chce to można wsiąść na rower i rozwozić glovo, zawsze jakaś kasa. A jak ktoś nie chce zarobić to zacznie marudzić że zmarznie, że zmoknie, że się zmęczy, że mu się rower zniszczy i znajdzie 100 powodów żeby zostać w domu. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 40 minut temu, olo163 napisał: A jak ktoś nie chce zarobić to zacznie marudzić że zmarznie, że zmoknie, że się zmęczy Prawdziwa sytuacja. Osobo dostała propozycję pracy w jakimś zakładzie: - Przecież to daleko, drugi koniec miasta, autobus 25 minut jedzie. Poza tym na przejazdówkę będę musiał płacić. Nie idę. Nie każdy jest gotów podjąć trudne wyzwania... Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 14 Marca 2021 Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 1 godzinę temu, wodego napisał: autobus 25 minut jedzie No to faktycznie daleko, najlepiej przeprowadzić się i widzieć zakład z okna Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 15 Marca 2021 Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Morele i tak ostatnio miało bardzo dużo fajnych cen i sporo promocji. Np 10900k za 1599. Nie ma co się złościć że ceny są jakie są. Ze 3 tyg temu przedałem Asusa 1070 za 1450, teraz widzę że 1800 to na luzie. Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 W dniu 14.03.2021 o 12:07, wodego napisał: Jak to skąd są? To jest narodowa cecha Polaków. Mam porównanie, bo spotykam się ludźmi z innych krajów (nie mieszkam w PL). Jakby Polak na własnym ogródku znalazł żyłę złota, to by narzekał, że ziemia twarda i ma odciski od szpadla Gdyby Polak znalazł cokolwiek w swoim ogródku to byłby głupi gdyby cokolwiek z tym robił (no dobra - nie liczę niewybuchu z 2 WŚ) - w Polszy wszystkie kopaliny z automatu należą do państwa i gdy tylko coś takiego przywłaszczysz to dostajesz karę, lub nawet idziesz siedzieć (własność Górnicza). Także ten tego.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts