elkomendante 5 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Cześć. Mam nadzieje ze dobrze trafiłem . Mam płytę główna gigabyte aorus b450 elite v2, oraz AIO eisbauer lt 360. Moje pytanie jest następujące , płyta nie ma dodatkowego Pinu aby podłączyć pompkę , czy można podłączyć ja do PINu CPU? Z informacji ze strony producenta wynika , ze maksymalne zapotrzebowanie na energię wynosi 4W. Jakies pomysły ? Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Tak, możesz bezproblemu podłączyć pompe pod cpu. Jednak ja bym pod cpu podłączył wentylatory a pod któryś sysfan pompę. Cytuj Link to post Share on other sites
DEX66 43 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Cytat All Hybrid Fan Headers can automatically detect the type of cooling device whether it be fan or pump with different PWM or Voltage mode. źródło: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/B450-AORUS-Elite-V2-rev-10#kf Cytuj Link to post Share on other sites
elkomendante 5 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Super, dziękuję za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
angelus01 69 Napisano 14 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 A ja bym (i tak mam ale na innej płycie mimo ze mam wyjście do pompy) wentylator podpiął pod cpufan a pompę na sztywno do zasilacza -na pewno dostałeś przejściówkę na sata lub molex Cytuj Link to post Share on other sites
elkomendante 5 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 A czy takie rozwiązanie jest bezpieczne ? Pompka się nie spali ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts