ZengV 0 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Witam, miałem rx570 gigabyte gaming 4gb sprzedałem i kupiłem 4gb rx570 aorus gigabyte. Sterowniki przeinstalowałem i mam artefakty na pasku zadań i w grach. Po odinstalowaniu sterowników nie ma wogóle artefaktów po zainstalowaniu są i wie ktoś jak to naprawić czy karta do wywalenia? Dodam że nie reinstalowałem systemu Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Może inna wersja sterowników by pomogła. Warto spróbować. Link to post Share on other sites
ZengV 0 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) @worm 1 godzinę temu, worm napisał: Może inna wersja sterowników by pomogła. Warto spróbować. Brałem jakąś starą ze starym hud, i o 2 wersje do tyłu nie pomagało wogóle ale bez sterowników daje rade Dodam jeszcze że jest 44 stopnie w spoczynku zamówiłem ją na allegro i mam 3 dni gwarancji rozruchowej @worm Mam pytanko chce zwrócić przedmiot a chłop mi mówi że nie przyjmuje bo mówi że go uszkodziłem a w opisie napisał że daje 3 dni gwarancji rozruchowej A kupiłem go przez allegrolokalnie co mam zrobić w takiej sytuacji? Edytowane 9 Lutego 2021 przez ZengV Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 To teraz są tacy specjaliści który są w stanie stwierdzić takie coś przez telefon/mail ? Otwórz spór na allegro, im szybciej tym lepiej. Możliwe przyczyny problemu: 1. karta była uszkodzona od samego początku 2. odebrałeś kartę, nie dałeś jej odleżeć w temperaturze pokojowej ( przy tych temperaturach to ja polecam tak z 12 godzin) i podłączyłeś, to mogło spowodować jej uszkodzenie 1 Link to post Share on other sites
ZengV 0 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 8 minut temu, 8gwiazdek napisał: To teraz są tacy specjaliści który są w stanie stwierdzić takie coś przez telefon/mail ? Otwórz spór na allegro, im szybciej tym lepiej. Możliwe przyczyny problemu: 1. karta była uszkodzona od samego początku 2. odebrałeś kartę, nie dałeś jej odleżeć w temperaturze pokojowej ( przy tych temperaturach to ja polecam tak z 12 godzin) i podłączyłeś, to mogło spowodować jej uszkodzenie Otworzyłem spór nic nie odpisał tylko sms odpisał mówił że sprawna no do przeglądania pulpitu i oglądania filmów sprawna 2.Dałej jej odleżeć 6 godzin czy tam 5 godzin i była kompletnie sucha. Mówił że u niego działała w komputerze i nie zwróci mi nic żebym se kabel sprawdził hdmi Po odinstalowaniu sterowników artefaktów nie widzę na pulpicie ale 3 fps w grach po zainstalowaniu, fps dobre ale niektóre gry kraszują i nie da się grać a komputer jest praktycznie nowy więc jak on mówi że zasilacz mógł uszkodzić Czy jest możliwość że allegro zwróci mi pieniądze bo jak bez karty zostanę to co ja zrobię Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czy możesz podać link do tej aukcji na allegro ? Jestem ciekaw czy nie jest to bardzo przemyślanie opisana oferta aby wprowadzić potencjalnego klienta w błąd. Albo coś jest sprawne czyli działa w 100% ze sterownikami które rekomenduje producent albo coś jest częściowo sprawne (czyli defakto nie sprawne) ponieważ działa tylko bez sterowników wykorzystując 5% swoich możliwości. Link to post Share on other sites
ZengV 0 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 1 minutę temu, 8gwiazdek napisał: Czy możesz podać link do tej aukcji na allegro ? Jestem ciekaw czy nie jest to bardzo przemyślanie opisana oferta aby wprowadzić potencjalnego klienta w błąd. Albo coś jest sprawne czyli działa w 100% ze sterownikami które rekomenduje producent albo coś jest częściowo sprawne (czyli defakto nie sprawne) ponieważ działa tylko bez sterowników wykorzystując 5% swoich możliwości. Chodzi o sam fakt że wprowadzanie w błąd jest wbrew prawu itp. a tam nie było żadnej mowy że jest uszkodzona karta https://allegrolokalnie.pl/oferta/gibabyte-rx-570-aorus-juc I chciałem dodać że artefakty mam też na pasku zadań i tam gdzie jest do wyłączenia komputera ale w przeglądarce i na pulpicie nie mam. A to nie można raczej uznać za sprawną. @8gwiazdek Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 To że coś się popsuło nie jest wbrew prawu. Opis jest tak fantastyczny że nie wiadomo co kupiłeś oprócz tego że tyczy się to karty graficznej Widzę że sprzedaż jest zakończona 06.02.2021 o 18 więc gwarancja 3 dni dobiegła końca. Tylko to co napisałeś w sporze może Ci jedynie pomóc. Dopisz tam że sprawdziłeś wszystko ze swojej strony i że karta była niesprawna od początku i chcesz ją odesłać na gwarancję. Link to post Share on other sites
ZengV 0 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 5 minut temu, 8gwiazdek napisał: To że coś się popsuło nie jest wbrew prawu. Opis jest tak fantastyczny że nie wiadomo co kupiłeś oprócz tego że tyczy się to karty graficznej Widzę że sprzedaż jest zakończona 06.02.2021 o 18 więc gwarancja 3 dni dobiegła końca. Tylko to co napisałeś w sporze może Ci jedynie pomóc. Dopisz tam że sprawdziłeś wszystko ze swojej strony i że karta była niesprawna od początku i chcesz ją odesłać na gwarancję. Tak ale gwarancja powinna polegać na czymś innych chyba wtedy nie miałem jej więc nie powinna być aktywna tylko wtedy kiedy dostanę karte Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Gwarancja jest nie dość że dobrą wolą sprzedawcy to jest w dodatku umowna. Skoro zgłosiłeś spór i opisałeś wszystko jak trzeba to nie zostaje ci nic innego jak postępować zgodnie z zasadami allegro.https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/problemy-transakcyjne/ramy-czasowe-dyskusji-85Y7X9bxEs2 a tu kolejna lekturka (w zasadzie to powinieneś to przeczytać zanim napisałeś post tutaj) https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-i-bezpieczenstwo-na-allegro-lokalnie/bezpieczenstwo-zakupow-na-allegro-lokalnie-YLD7Z92ldsn Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Taka ciekawostka https://www.forumpc.pl/topic/503405-sprzedalem-kartę/ Link to post Share on other sites
ZeegK 0 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 14 minut temu, BlackCoffe napisał: Taka ciekawostka https://www.forumpc.pl/topic/503405-sprzedalem-kartę/ To jest moje też tylko w innej formie napisałem żebym mi ktoś pomógł Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Jest różnica między kupiłem a sprzedałem. Link to post Share on other sites
ZeegK 0 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 5 minut temu, BlackCoffe napisał: Jest różnica między kupiłem a sprzedałem. Tak tylko dostałbym jakby bardziej doprecyzowaną odpowiedź Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Szkoda czasu na ten wątek Link to post Share on other sites
ZengV 0 Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Wątek do usunięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts