krzysiulos 3 Napisano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Chce telefon dla mamy i wybieram w sumie między fajną promocją na Redmi Note 8 za 600 zł a Vivo Y70 - co wy byście wybrali ;)? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 VIVO albo realme 7.Nie dręcz mamy reklamami na Xiaomi. Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Realmy na xiaomi można spokojnie wyłączyć.https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/jak-wylaczyc-reklamy-w-xiaomi-redmi-poco-miui.html Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Czy brak aparatu szerokokątnego to duża strata? Moja mama chce dobre zdjęcia ,bo czasem by chciała sie pochwalic wnukami itd. chce czegos w miare lekkiego zeby jej tak bardzo nie ciazyło w kieszeni, z dobrą baterią i łatwą obsługą i słyszałem ze Vivo Y70 własnie takie jest - tylko ten aparat mnie zastanawia - sam nie uzywam tego jak robie swoje fotki - ten szerokokątny dużo pomaga? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 3 godziny temu, krzysiulos napisał: Czy brak aparatu szerokokątnego to duża strata? w cenie tego y70 - tak, sporo telefonów zwyczajnie ma już szerokokątne aparaty Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) no to mam zagwozdke dużą .. ale to bardzo wpływa na zdjęcia dla laika ,który jechał od dawien dawna na zwykłym aparacie? Edytowane 9 Stycznia 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 26 minut temu, krzysiulos napisał: no to mam zagwozdke dużą .. ale to bardzo wpływa na zdjęcia dla laika ,który jechał od dawien dawna na zwykłym aparacie? Nie wpływa wcale bo musisz włączyć oddzielnie szeroki kąt na g6 może z 2 razy użyłem zbędny bajer Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 A coś ona daje więcej, polepsza zdjęcia czy o co chodzi bo czytałem ale w sumie nie czaje - bo jezeli jest to zbędne to nie ma nad czym sie zastanawiac - bo mama to raczej by robiła jakies selfie z wnukami, czy zdjęcia ogolne wnuków czy tam jak teraz np. na święta jakieś choinki - coś zeby się pochwalić .. a jak ktoś z was używa szerokokątnych to do czego je bardziej uzywa? Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Szeroki kąt daje tylko "szersze "zdjęcie masz więcej w kadrze może się przydać jak chcesz zrobić zdjęcie grupowe albo jakiś budynek uchwycić ten obiektyw ma niestety gorszą jakość zdjęć. Dla mnie to zbędny bajer lepiej żeby była stabilizacja obrazu, autofokus i dobry algorytm bo to wpływa na jakość zdjęć reszta to dodatki żeby producent mógł się pochwalić że ma jak najwięcej bajerów Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 ale pewnie w tej cenie to i tak zaden aparat nie ma tego co wymieniles hehe :p Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Pewnie nie, chciałem tylko wyjaśnić żebyś nie kierował się nie potrzebnie tym co podkreślają jako zaletę. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ty byś wybrał Vivo z tych wymienionych telefonów? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Każdy kto pracował w Mediaexpert wie że należy wady powiedzieć tak by wyszło nieświadomemu konsumentowi że to zaleta.... Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) To to dotyczy wszystkich sprzedawców. Szeroki kąt może się przydać albo nie. Lepiej mieć niż nie mieć choć moim zdaniem lepiej jak jest główny lepszy. Wolał bym optyczne zbliżenie. Ale to ja. Ten telefon to budżetowiec więc sztuka wybierania kompromisów. Musimy się zdecydować na które się godzimy, a które są dla nas nie do zaakceptowania. Jednego skusi amoled i snapdragon oraz dużo pamięci, innego zniechęci brak szerokiego kąta i bardzo słaby snapdragon oraz niszowa marka i wiążące się z tym problemy. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez anemus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts