login1969 218 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Witam. Polecicie mi jakąś obudowę do tego chłodzenia na na górę? Ciężko dobrać bo o ile na top do większości obudów to chłodzenie wchodzi jeżeli chodzi o długość, o tyle jeżeli chodzi o jego grubość z wentylatorami to już ciężko znaleźć taką obudowę. W tej którą mam w tej chwili też miało się zmieścić na górę. Na długość weszło, ale to AIO razem z wentylami ma 63 mm grubości i zawadzało o pamięci, procesor itd., dlatego zmuszony byłem zamontować na froncie. Wolę jednak AIO na topie bo na froncie nie potrzebnie ogrzewa kartę graficzną. Otwarty jestem na wszelkie propozycje. Z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Jaki budżet? Ja mam Define R6 i spokojnie się Freezer mieści na topie. Cytuj Link to post Share on other sites
Biskit 1527 Napisano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Drożej np. Evolv X. Świetna buda z jednym(?) głupim rozwiązaniem w postaci montażu ssd, ale jeśli masz 3 to jest okej, albo możesz dokupić sobie brackety na kolejne 3 za ~20 zł/szt. Na topie nie ma filtra, ale nie ma z tym jakiegoś większego problemu. Pod względem airflowu jest zdecydowanie lepiej niż wygląda (i niż starsze Evolvy). Zmieści się na pewno. Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Dzięki za odpowiedzi. Tylko czy ta Define R6 nie ma z kolei za małych wlotów na froncie? Evolv X jednak jakoś nie przypadła mi do gustu jeżeli chodzi o wygląd. Mam na oku tę https://www.x-kom.pl/p/514180-obudowa-do-komputera-phanteks-enthoo-719-drgb-tempered-glass-antracyt.html?utm_source=ceneo&utm_medium=comparison&utm_campaign=ceneo_click Ale w specyfikacji jest napisane że najgrubsze chłodzenie to 55 mm. a przecież to jest ogromna obudowa. Nie możliwe żeby nie weszło. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts