PaxiFixi 4 Napisano 24 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Cześć Budżet: do 450zł Jakiej myszki obecnie używasz: Rival 300 Jaką masz obecnie podkładkę: Sharkoon Z jakich wartości DPI korzystasz: w cs mam prawie na najwyższe i na windows połowa Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: nie wiem czy dobrze zmierzyłem ale 13cm W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): FPS. CS hunt gta bf cod Ile przycisków używasz w myszce: głównie lewy prawy i rolka Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 Wielkość dłoni (cała dłoń i od czubka palca środkowego do kciuka: pytanie do końca kciuka do początku czy jak mierzyć .... od czubka palca do nadgarstka 20cm Dlaczego chcesz zmienić mysz: Rival już się zdarł, nie był też tak precyzyjny jak wcześniejszy sprzęt, i średnio leży mi w dłoni, jest za wąski bo na długość jest ok Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): raczej czarny kolor i najlepiej mat, obecnie mam biały połysk i jest średni jeżeli chodzi o czucie. Waga obojętna potrzebuję zakupić nową myszkę. Gram głównie we wszystkie gry które cieszą się popularnością, np CS, GTA, Hunt. Obecnie posiadam Rival 300, lecę na niej już 3 lata. Ale przyznam się że z poprzedniej byłem bardziej zadowolony a mówię o a4tech Evo x747h dawała mi o dziwo lepszą precyzję i lepiej leżała w dłoni od Rivala. Nie upieram się że ta myszka musi kosztować te 450zł, za 200zł też będzie ok jeżeli dobrze wpasuje mi się w dłoń. Czego więc oczekuję... Chcę myszki z podstawką na palce po lewo i po prawo, strasznie mnie irytuje obecnie to że nie mam co zrobić z palcami, nie chcę żeby była mała bo mam spore dłonie. Preferuję mysz na kablu bo uważam że są szybsze ? Jeżeli bezprzewodowe już są ok to może spróbuję. Jest sporo mysz do wyboru ja znalazłem póki co Corsair Dark Core PRo rgb i druga wersja PRo Se ale nie wiem czym one się różnią (wiem że są bezprzewodowe) ale podoba mi się że jest podstawka na palce z obu stron. Czy można grać ładując myszkę ? Jeszcze z tych tańszych wpadła mi w oko Dream Machines DM2 Supreme Jeżeli chodzi o dodatkowe przyciski na bokach to nie jestem ich fanem, im mniej tym lepiej. Jeszcze do nowej myszki proszę żebyście doradzili też nie dużą, w miarę szczupłą i bez rantów podkładkę. Edytowane 24 Listopada 2020 przez PaxiFixi Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 "Chcę myszki z podstawką na palce po lewo i po prawo, strasznie mnie irytuje obecnie to że nie mam co zrobić z palcami, nie chcę żeby była mała bo mam spore dłonie. " W przypadku kciuka, w zupełności wystarczy wcięcie, podstawka nie ma zalet. Jeżeli nie użytkowałeś wyprofilowanych myszy 1+2+1+1 jak DM2 Supreme, jej kształt może być zwodniczy - komfort z użytkowania nie jest gwarantowany, a zwłaszcza w przypadku dużych dłoni. Tak wyprofilowane myszy, nie są uniwersalne - dedykowane pod szczególny chwyt i rozmiar dłoni, o wszechstronności nie ma mowy. Myszy Corsair nie są godne zalecenia, bardzo przeciętne komponenty oraz awaryjność, cena jak i ogólne ich założenie, mijają się z rzeczywistością, ot - frymuśne. "...i średnio leży mi w dłoni, jest za wąski bo na długość jest ok" Nie wiem czy rozsądnym jest brać to pod uwagę, niewiele jest myszy szerszych od Rivala, a opinia wynikać może po prostu z nieodpowiedniego dla Ciebie kształtu. Rozważyłbym przede wszystkim Glorious Model D: > https://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/glorious-model-d-oraz-d/ Liczyć musisz się niestety z tym, że zaplecze myszy odpowiadających wymiarom Rivala, niemalże nie istnieje. Idąc o krok ryzykowniej, DM6 Holey, opisana w tym wątku: > https://forum.benchmark.pl/topic/298033-mysz-dla-gracza-ok-200-zł-hybrid-claw/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts