under555 10 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Dobry wieczór, mam TV 55 cali Samsung Nu8042 i szukam następcy bo kończy mi się gwarancja ale nie tylko. Potrzebuje 55 Cali 4k HDR dobrą jasnością VA albo OLED - bo musi być kolor czarny. Ogólnie to szukam czegoś lepszego pod katem obrazu niż mój Samsung który i tak robi dobrą robotę bo jest w miarę jasny + ma HDR + z racji VA jest czarny kolor. Potrzebuje HDMI 2.1 i 100Hz pod konsolę nowej generacji Nie chcę TCL i Panasonica, na resztę jestem otwarty. Cena? 3500zł ale i za 4000zł TV kupię jak będzie warto (np. ostatnio była promocja na Sonego z 4600zł na 3999zł) Wiem,że są LG nano ale jakoś średnio to do mnie przemawia. Samsungów kilka jest ale to już w ogóle nie wiem co jest co. W skrócie 4k HDR jasny + czarny kolor (oled/va) + 100Hz + hdmi 2.1 audio bez znaczenia. Wolałbym oleda ale najtańszy z tego co wiem, który spełnił by moje oczekiwania to Sony za 5300zł Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Co do Qleda to szkoda pieniędzy, w zasadzie to lekko podrasowany LCD w cenie OLEDa. Szukaj LG serii BX jak kolega wyżej napisał, będziesz bardzo zadowolony. Co prawda nie wiem jak z HDR (ludzie piszą że za mała jasność by w pełni z tego się cieszyć), ale podpowiem tyle że mam starą serię B8 i jasność na jakiej jadę to 70% (okno od południa wprost na TV, zasłonięte żaluzjami dzień/noc więc jest mocno jasno). W nocy schodzę do 40-50% i przyznam że filmy, szczególnie ciemne horrory, wyglądają rewelacyjnie. Qled nie ma w ogóle startu mimo że ma większą jasność i teoretycznie lepszy w HDR miał być. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 29 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 ok, dzieki wielkie za opinie...wychodzi na to,że jednak chcę kupić TV firmy Sony (bo szukam tylko VA, nie OLED ani IPS) i chcę mieć HDR10+,atmos,vision,dts i earc oraz hdmi 2.1 i 100hz- to zostaje tylko Sony prawda?A powiedzcie mi (sam też poszukam ale wolę potwierdzić) odpowiednik q80t w Sonym to model... ?a odpowiednik samsunga q90 w sonym?Wszystkie Sony działają tak samo tj. ich android? czy w wyższych VA modelach jakoś lepiej to działa ?obecnie jakieś wady ten sony ma? system android się resetuje - to aktualne? póki tego nie naprawią (a naprawią softem na pewno) to na amazon cube będę odpalałwszystko.A który Sony jest złotym środkiem? W samsungu moim zdaniem q80 bo jest sporo lepszy od serii q70 (ten rok) a kosztuje 500złwiecej raptem - kolejny upgrade to q90 za ok 5000zł czyli doplaty 1500zł i to już mniej się opłąca w przeliczeniu na złotówki. Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3043 Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 SONY KD-65XH9005 https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-sony-kd-65xh9005?utm_medium=affiliate&utm_content=http%3A%2F%2Fhdtvpolska.com+(PL)&utm_campaign=tradedoubler&utm_term=MMGeneral&utm_source=tradedoubler Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1366 Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 W dniu 17.11.2020 o 10:12, bullseye napisał: Co do Qleda to szkoda pieniędzy, w zasadzie to lekko podrasowany LCD w cenie OLEDa. Ten QLED ma "lekko" podrasowany ekran, że różnica jest od razu zauważalna. Miałem stary TV, chodziłem do znajomych, którzy mieli nowszy model: ale ładny obraz. Kupiłem QLEDa, poszedłem do znajomych: ale im kolory wyblakły. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts