GoingMad 396 Napisano 10 Października 2020 Udostępnij Napisano 10 Października 2020 Witam, jest jakaś możliwość dolania płyny chłodniczego do układu w h100I hydro series bez większej ingerencji? Czy wykręcenie miedzianej płytki która odbiera ciepło od procesora i próbowanie dolewać to w ten sposób to jedyną opcją? Jest to już stara konstrukcja chodzi dokładnie o tą: W idlu i7 4790k stock uzyskuje ok.35 stopni a max tylko przeglądając internet ok. 54. W occt po sekundzie testu (small data) temperatury dobijają 100 stopni i lecą dalej. Kładąc komputer na bok słychać jak pompa mieli powietrze (nie słychać tego jak komputer stoi pionowo). Po zakupie temperatury były w granicach 20-25 stopni i nie przekraczały 80 w testach. Pasta nowa gelit extreme (rozprowadzana). Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 10 Października 2020 Udostępnij Napisano 10 Października 2020 Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 10 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2020 No właśnie u mnie węże jeszcze w dobrym stanie i po prostu chciałbym tylko dolać płynu a jednocześnie nie ingerować w całość za mocno. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 10 Października 2020 Udostępnij Napisano 10 Października 2020 Odpowiednio przy wymianie węży masz podaną procedurę, jak napełnić. Jeśli uda Ci się idealnie poziomo zdjąć spód z bloku i napełnić, to próbuj. Jak sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Wirtualnie nikt Ci nie pomoże, nie mając fizycznie zestawu przed sobą. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Października 2020 Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Moim zdaniem, to jest zestaw nie do uzupełniania i najlepiej kupić nowy...Potem można się pobawić w próby. Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Mam identyczne chłodzenie i zauważyłem podobny problem, głównie po demontażu i czyszczeniu gdy chłodnica zmienia położenie (mam ją na górze obudowy) Zwykle pomaga wstrząśnięcie chłodnicą i wtedy wszystko wraca do normy. A czy w AiO z czasem ubywa płynu to szczerze mówiąc nie wiem ale w wymianę osobiście bym się nie bawił. Cytuj Link to post Share on other sites
8slawek8 72 Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Takie dolanie tak czy siak spowoduje pojawienie się powietrza w środku. Więc albo modowanie albo wymiana. Ja co prawda miałem Asetec ale bardzo podobna konstrukcja i dodałem mały rezerwuar. Zniknął problem z zapowietrzaniem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 14 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2020 A jakie obecnie chłodzenie AIO jest najlepsze 300mm? już żeby było na przyszłość na coś pokroju 10900k. Na razie zamontuje powietrzne zejdę z zegarami i coś pomyślę z tym rezerwuarem. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Arctic Liquid Freezer II 280, https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3571-arctic-liquid-freezer-ii-cooler-review-benchmark Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts