pawel_bench 0 Napisano 1 Października 2020 Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Cześć, Kupiłem niedawno dysk m.2 i chciałem sklonować na niego mój stary system (win10) problem w tym że nowy dysk ma większą pojemność (stary dysk z systemem-110 GB, nowy dysk m.2-512GB) i przy próbie sklonowania systemu na nowy dysk programy których używałem wymuszają utworzenie partycji o pojemności starego dysku. Czy znacie jakiś sposób żeby sklonować system na większy dysk bez tworzenia drugiej partycji? Zależy mi żeby dysk nie był podzielony bo potrzebuje na nim miejsca. Podobno można to zrobić przez Linuxa ale nie udało mi się znaleźć sposobu jak to zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 1 Października 2020 Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Wybierasz złą opcję, bo klonujesz partycję, a powinieneś klonować system. Cytuj Link to post Share on other sites
pawel_bench 0 Napisano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2020 A znasz jakiś sprawdzony program do tego? Używałem programu od Kingstona i wydaje mi się że wybierałem klonowanie systemu Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 1 Października 2020 Udostępnij Napisano 1 Października 2020 AOMEI Partition Assistant Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 A program Samsunga się nie nada? Można sklonować to, co jest, a później sobie rozszerzyć partycję do końca pojemności nowego dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Program samsunga jak najbardziej się nada, ale do dysków samsunga. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Ale on nie napisał, jaki kupił dysk. Ale faktycznie. Soft Samsunga działa ponoć tylko na dyskach Samsunga. CloneZilla jeszcze istnieje i też da radę. https://www.diskpart.com/articles/clone-hdd-to-ssd-clonezilla-3889.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts