Pan Kierownik 7 Napisano 22 Września 2020 Udostępnij Napisano 22 Września 2020 (edytowane) Czy ktoś próbował zmierzyć się z tematem samodzielnego wycinania płyt akrylowych do chłodzenia wodnego? Pytanie zasadnicze. Jaki i skąd materiał? Edytowane 22 Września 2020 przez Pan Kierownik Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 23 Września 2020 Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Możesz próbować zapytać mistrza tematu: skeeper Cytuj Link to post Share on other sites
renji 0 Napisano 26 Października 2020 Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Ja się będę mierzył z tematem obecnie. Ale ja wybrałem poliwęglan na materiał. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 To daj znać, jak to wychodzi lub wyszło.... Cytuj Link to post Share on other sites
renji 0 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Na pewno dam, na razie jestem na etapie projektu. A nad czym sie konkretnie zastanawiasz? Bo ja już robiłem części i z poliglasu i z poliwęglanu i wychodzą ładnie. Wszystko kwestia obrotów i prędkości posuwu do zastosowanego narzędzie. Nie każdy poliglas sie nadaje pod frezowanie. Dodam tylko że obecne frezy dają możliwość obrabiania aluminium bez efektu ciągnięcia, bez potrzeby stosowania dodatkowego chłodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 A nie wiem....może na dwie strony distro do Thermaltake Tower 900 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts