jakub1t 1684 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Może i są jakieś problemy z nie wyświetlaniem komunikatów na aod co mnie to średnio obchodzi bo mnie interesuje nie odebrany telefon i SMS . Tyle że moje Xiaomi ma w ogóle aod czego realme w tej półce cenowej nie miało bo był tylko ips . Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) to może teraz zacytuję co już zostało napisane w tym temacie Mowa o średniakach do 1000zł, a Ty wyjeżdżasz z przykładami tylko po to, żeby pokazać, jak to źle Xiaomi wycenia telefony Realme wygląda. powiem ci więcej, nie dostaniesz już nawet xiaomi z aod w tej cenie co kupiłeś mi9t (samego mi9t też już nie kupisz w sklepie, bo od dobrych kilku miesięcy nie jest nawet produkowany), więc aod nie ma już tutaj najmniejszego znaczenia Tyle że moje Xiaomi ma w ogóle aod czego realme w tej półce cenowej nie miało bo był tylko ips . miało, ale nie było dostępne w polsce, nazywało się x2 i było nawet lepsze od mi9t Edytowane 30 Lipca 2020 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
Wiser 0 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Jeśli tylko trafisz Realme 6 8/128 za 799 to bierz, pytanie, czy w ogóle jeszcze w takiej cenie będzie. możesz próbować polować na te modele, realme 6 i tak chyba teraz nie dostaniesz za 799, zostaje tylko 6s za 899, ale to normalna cena, więc się nawet nie musisz spieszyć, na pepperze już masz opinie, że zdjęcia nawet wychodzą lepiej niż na rn8pro, jeśli ci to w czymkolwiek pomoże mi mix ma zakończone wsparcie od xiaomi (dostanie update do miui 12, ale android zostanie na 9 i tyle) Na olx już jest wysyp tych Realme 6 z promocji za niewiele więcej bo po 850 zł Cenna uwaga z mi mix, dziękuję. Może i są jakieś problemy z nie wyświetlaniem komunikatów na aod co mnie to średnio obchodzi bo mnie interesuje nie odebrany telefon i SMS . Tyle że moje Xiaomi ma w ogóle aod czego realme w tej półce cenowej nie miało bo był tylko ips . Półka cenowa jest dosyć niska z tego co zdążyłem zauważyć, więc ustępstwa kosztem czegoś innego. A co do pozostałych propozycji? Coś ciekawego jest z fajnym aparatem, stabilizacją do 2000? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 nazywało się x2 i było nawet lepsze od mi9t Tak rozważałem X2 ale było kilka stów droższe , zakup był bez sensu . Sam Zacytowałeś stary temat , więc się do niego odniosłem . Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) są już pierwsze opinie posiadaczy którzy kupili na wyprzedaży i nikt nie narzeka, po za tym czego oczekujesz od telefonu za ~900 złotych? Są też opinie mówiące o problemach z widocznością ekranu przy dużym nasłonecznieniu czy w jasno oświetlonych pomieszczeniach. @Wiser Huawei P30 Lite NE 6/256GB - 1300 zł więc bardzo przystępna cena Nadal twierdzę, że można go kupić za 999 PLN ;0 - mogę równie dobrze sprzedać swój. Edytowane 30 Lipca 2020 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
bmi86 85 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Zarówno realme 6, notę 8 pro. g8 pro, Nokia 7.2, itp zrobią lepsze zdjecia niż Twój obecny z2. Możesz sobie porównać chociażby na gsmarena.com o ile jest dostępne zdjęcie. P30, honor 20 itp w budżecie ~2 tyś zrobią lepsze fotę ale nie będzie to 120% lepsze zdjęcie ile wynosi różnica w cenie miedzy tym tańszymi słuchawkami. Obecnie więcej roboty robi sam soft i dodatkowy osprzęt producenta w aparacie bo sensorów używają podobnych, dla przykładu xiaomi w mi10pro używa sensora Samsunga, który siedź w s20ultra, ale to Samsung robi lepsze foty. Przy Twoich zastosowaniach podejrzewam, że nie zauważysz nawet różnicy w prędkości działania w codziennym użytkowaniu. Czy jest sens wydawania 1000-1200zl więcej to już tylko Twoja decyzja. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Masz softy do aparatów, które poprawiają jakość zdjęć np. gcam. Teraz sporo od softu zależy, wiele fonów ma podobne bebechy. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 A może taki? Samsung M31 amoleda masz za tysiaka https://www.gsmmaniak.pl/1158029/samsung-galaxy-m31s-oficjalnie-specyfikacja/ Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 BTW - na jak długo można się spodziewać wsparcia dot. aktualizacji Androida w przypadku Xiaomi / Samsung - czy w ogóle androida? Jaki jest najpewniejszy producent oferujący jak najdłuższe wsparcie? Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Google i oneplus mają najlepsze wsparcie aktualizacji jakieś 3 lata ale tych tanich telefonów nikt nie wspiera generalnie bo i po co chcesz zaoszczędzić to oni na tobie zaoszczędzą xD Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 na jak długo można się spodziewać wsparcia dot. aktualizacji Androida w przypadku Xiaomi / Samsung - czy w ogóle androida? w serii redmi jest to jak dobrze pamiętam jedna aktualizacja androida i 2 miui i tyle, nie wiem jak z tanimi samsungami Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Żenada. Potem się dziwić, że niektórzy wolą dopłacić do iPhone'ów. Czyli OnePlus to pewność aktualizacji przez 3 lata od premiery ? Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Nie jest żenada tylko na logikę dostajesz "tanią padlinę" więc co oni ci tam będą wspierać nie ten target klienteli Apple ma inną strategię wydać droższe urządzenia lepsze więc przy okazji dbają o to żeby zmotywować klienta do powrotu tym że dbają o software i to działa stąd też niesłuszne opinie że telefony na androida ssają wystarczy wejść w połap cenowy podobny do tego z iPhone i dostajesz kompletne urządzenia. Do tej pory oneplus miało 3 lata aktualizacji Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Z drugiej strony za cenę iphona możesz sobie taką "padlinę" co chwilę zmieniać i mieć zawsze nowy sprzęt . Ja nigdy nie miałem telefonu dłużej jak dwa lata . Nie znam też za bardzo osób które by rzadziej zmieniały , raczej częściej . Więc brak aktualizacji nigdy mnie nie dotknął . A androida mam od wersji chyba 2.1 Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez jakub1t 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts