lisu7 1 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Złożyłem sobie komputer ten co mam w sygnaturze. Wszytko podłączane dobrze, karta graficzna świeci, podpięte zasilanie cpu 4+4 oraz główne 24piny. Problem w tym gdy chce uruchomić nawet na krótko to jest brak reakcji, nic kompletnie nic. Zasilacz sprawny bo jeszcze dziś działał. Z ciekawości podłączyłem ładowarkę do USB i zaczęło mi ładować telefon. Z ramami jak i bateria kombinowalem. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? Niepokoi mnie ta blaszka z tylu obudowy od chłodzenia bo jest oparta na tych metalowych pręcikach ale miedzy nimi jest plastikowa podkładka na całości. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Jaka wersja biosu? Cytuj Link to post Share on other sites
lisu7 1 Napisano 26 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Właśnie tego nie wiem. Kupowałem na morele i tam ludzie pytali w komentarzach czy jest kompatybilna i pisało że jest. Pozatym na pudełku płyty pisze ryzen 3000 Ready Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 To raczej ok, może coś powyginales montując cpu? Tak naprawdę jak nic nie widzimy co i jak jest poskładane to ciężko doradzać. Ja rozłożyłbym wszystko i poskładał od nowa. Najlepiej z 1 kością Ramu i w biosie zresetuj ustawienia wyjmując bateria na kilka minut. Cytuj Link to post Share on other sites
lisu7 1 Napisano 26 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Cpu zapiął się lekko i nie miał wygietych pinów. Zrobię tak jak mówisz, zwłaszcza że to nie pierwszy raz kiedy składam kompa. Baterie to już nawet podmienilem heh. Powiedz mi jeszcze co by się działo jakby było zwarcie gdzieś na płycie? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Jak dla mnie to pasuje, że potrzebna jest aktualizacja BIOSu. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Wyciągnij wszystko z obudowy i połącz na stole na pająka. Może o czymś zapomniałeś i na spokojnie składając tym razem podłączysz przycisk power Cytuj Link to post Share on other sites
lisu7 1 Napisano 27 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Jak zawsze złośliwość rzeczy martwych Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) Jak dla mnie to pasuje, że potrzebna jest aktualizacja BIOSu W takim przypadku to ruszyły by chociaż na moment wentylatory na chłodzeniu i karcie. Komp raczej po chwili by się wyłączył po błędzie w POST'cie po braku odpowiedzi od CPU, ale na przycisk Power powinna być jakaś reakcja. W pierwszej kolejności sprawdź, czy nie ma czasem zwarcia na rewersie płyty głównej. Może zamontowałeś jakiś niepotrzebny kołek na tacce i zwiera jakieś styki. Powiedz mi jeszcze co by się działo jakby było zwarcie gdzieś na płycie? Dokładnie działo by się to co u Ciebie, zabezpieczenia z automatu odcinają zasilanie. Edytowane 27 Lipca 2020 przez bartekmustach Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Może o czymś zapomniałeś i na spokojnie składając tym razem podłączysz przycisk power śmiechem, żartem ... ale dobrze podłączyłeś przycisk? zewrzyj piny wg. instrukcji. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Niepokoi mnie ta blaszka z tylu obudowy od chłodzenia bo jest oparta na tych metalowych pręcikach ale miedzy nimi jest plastikowa podkładka na całości. Daj zdjęcie tego. Cytuj Link to post Share on other sites
lisu7 1 Napisano 27 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Panowie, wszystko gra i buczy. Tak jak pisałem złośliwość rzeczy martwych. Złożyłem jeszcze raz tak samo jak było i działa,a ta blaszka z tylu jest na plastikowych kołkach więc niczego nie dotyka. Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Tak to czasem jest. Wystarczy jeden kabel odpowiednio "niewtyknięty" i już człowiek się poci i denerwuje Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Jestem kobietą Może twój kompik nie chciał wczoraj jeszcze pracować Cytuj Link to post Share on other sites
lisu7 1 Napisano 27 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) W sumie nic dziwnego w moim przypadku zawsze jak coś robię dobrze i zgodnie ze "sztuką" to zawsze coś się pierdzieli Pewnie trafiam na same kobitki i ciężko się od nich odgonić Edytowane 27 Lipca 2020 przez lisu7 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts