Ankelos 5 Napisano 14 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 W skrócie musiałem wysłać swoją płytę główną na gwarancje co wymusiło używanie zamiennika po powrocie płyty znów musiałem ją wysłać i znów musiałem używać zamiennika i w każdym z tych przypadków normalnie aktywowałem system albo poprzez swoje konto microsoft albo poprzez klucz produktu z win7 (Darmowa aktualizacja do win10).Kiedy ostatecznie udało mi się załatwić sprawę z płytą po wsadzeniu jej do komputera i próby aktywacji na niej systemu wyskakuję błąd że nie posiadam licencji cyfrowej.Próbowałem aktywować go przez konto microsoft ale windows widzi na nim tylko systemy z innych komputerów,wpisywanie klucza produktu z win7 też nie działa bo system twierdzi ze klucz jest nie prawidłowy.Czytałem o poleceniu "Slui 4" ale ono niestety u mnie nie działa nie włącza kompletnie nic.Wszelkie sposoby z rozwiązywania problemów nie działają.Wszelkie komendy do cmd do zapominania klucza produktu itp nie dały nic. Dzwoniłem do pomocy microsoft po prawie godzinnej rozmowie i kilku próbach nie byli wstanie powiedzieć czemu system nie chce się aktywować ale potwierdzili ze klucz jest właściwy,ich pomoc skończyła się na "Skontaktuj się ze sprzedwcą" Tylko że ten system kupowałem z 10 lat temu i sprzedawca dawno nie istnieje.Miał ktoś podobne problemy? Albo jest w stanie pomóc z tym? Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 14 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 jak masz jakiś inny dysk spróbuj zainstalować na nowo system bez podawania klucza przy instalacji i bez podłączonego internetu, po uruchomieniu komputera podłącz internet, pobierz aktualizacje, uruchom ponownie pc, i wtedy wejdz w ustawienia i podaj stary cd-key. Nie daję 100% pewności ale warto spróbować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ankelos 5 Napisano 14 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Próbowałem tego tylko że z dyskiem którego używam ale niestety zero efektów. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Wykonaj telefon do Microsoft Polska. Ja tak parę problemów załatwiłem. Tym bardziej będzie łatwiej, bo masz konto u nich.22 594 19 99... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ankelos 5 Napisano 15 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Tak jak pisałem już dzwoniłem do nich przed napisaniem postu nie wiele mi pomogli.Ale spróbuje jeszcze raz może trafię kogoś bardziej ogarniętego. Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 (edytowane) win 10 jest przypisywany do płyty głównej, jak za często zmieniasz płyte i na nowo aktywujesz win10 to powstaje taki problem, jak zablokowałeś sobie klucz to tylko support micrososftu, powinni ci wysłać nowy klucz Edytowane 15 Lipca 2020 przez stalkerpl 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Noritsu 27 Napisano 15 Lipca 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Weź jakiś dysk, zainstaluj win 7 z kluczem od win 7, aktywuj, zrób upgrade do win 10, aktywuj, weź docelowy dysk i zainstaluj win 10 i powinien się wtedy aktywować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ankelos 5 Napisano 15 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Kolejny telefon do ms nic nie dał,ale sposób podany przez Noritsu zadziałał system jest aktywowany Dzięki wszystkim za podpowiedzi i pomoc z tym 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts