Krajew 0 Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Witam. Tak jak w opisie updatowalem bios na płycie głównej gigabyte b450m-ds3h i po instalacji pokazał się czarny ekran który nie znikał. Szukając rozwiązań wyciągałem baterię i przytykałem śrubokręt do zworek. Obie z tych metod nie pomogły. Aktualnie jeszcze raz wyciągnąłem baterię ale chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś inne metody resetu biosu. Problemem mogło być też to, że niechcący zainstalowałem wersję biosu która w danym momencie była zainstalowana. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Po co, w jako sposób i z jakiej wersji do jakiej aktualizowałeś bios? Edytowane 12 Czerwca 2020 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
Krajew 0 Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Instalowałem wersję F32, która już była wgrana. Robiłem to poprzez zgranie plików na pendrive, i z poziomu biosu odpalalem instalacje. Instalowałem ponieważ komputer jest nowy więc chciałem mieć wszystko dopięte z aktualizacjami itd. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Płyta powinna mieć (sprawdź w opisie) dual bios... Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 DualBIOS mają tylko Aorusy. Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 DualBIOS mają tylko Aorusy. Nie, mój aorus nie ma ... Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 skoro jest nowy to oddaje sie na gw z informacja ze sie zrobił czarny 3ekan i nie wiesz co jest Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Instalowałem wersję F32, która już była wgrana. Robiłem to poprzez zgranie plików na pendrive, i z poziomu biosu odpalalem instalacje. Instalowałem ponieważ komputer jest nowy więc chciałem mieć wszystko dopięte z aktualizacjami itd. Nie kombinuje się z biosem jak komputer dobrze chodzi. A jak już to się czyta co nowszy bios wnosi i czy to jest nam potrzebne. W ogóle pasek z postępem aktualizacji doszedł do końca? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krajew 0 Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Nie patrzyłem czy doszedł ale raczej tak. Raczej oddam na gwarancję po prostu. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Nie, mój aorus nie ma ... Nie pisałem, że wszystkie, po prostu jeżeli szukać DualBIOSa u Gigabyte to tylko w droższych płytach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts