wrobel_krk 2185 Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Nvidia się zblaźniła, HU dostali gratis reklamę - 60k nowych subów Dodatkowo sie okazuje, że tego maila pr podrzucil dyrektorowi podpisania a ten nie przeczytał i teraz smród się roznosi po mediach:) 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Lipton między wierszami mówi że takie praktyki to coś normalnego, w recenzjach mówić trzeba dobrze albo wcale bo producent pogrozi paluszkiem. Marketing sam się nie zrobi a jakby nie patrzeć youtuberzy mają dzisiaj ogromne zasięgi. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Zaskakują mnie ludzie którzy są gotowi płacić 4k za 3070 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Mnie to trochę śmieszy, raczej w interesach nikt się z nikim nie cacka. Ja tam o nich zdania nie zmienię, HU to taki testing games tylko z komentarzem. Robili by rzetelne testy nie byłoby problemu. Edytowane 15 Grudnia 2020 przez r1023 Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 15 minut temu, r1023 napisał: Mnie to trochę śmieszy, raczej w interesach nikt się z nikim nie cacka. Ja tam o nich zdania nie zmienię, HU to taki testing games tylko z komentarzem. Robili by rzetelne testy nie byłoby problemu. Masz racje. Wydajność pomiędzy 3060 ti a 3070 jest na poziomie 3080 a 3090 lub nawet mniejsza. Przepaść jest między 3070 a 3080. Dlatego taka cena i chęć zakupu mnie lekko zaskakuje. 3060 ti po OC powinien mieć mniej więcej wydajność 3070 stock Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 17 minut temu, r1023 napisał: HU to taki testing games tylko z komentarzem No faktycznie, są takimi nołnejmami że ABSOLUTNIE NIKT z branży się nimi nie przejął i przeszło kompletnie bez echa No jak oni śmieli zrobić testy bez RT bluźniercy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
topiq 12 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Brzoskwinie.net w formie. Na odpowiedź czy przewidują jakieś dostawy i czy kolejka się porusza dostałem jakże treściwą odpowiedź: Temat: RE : Informacja do zamówienia nr 10xxxxxx Dzień dobry, w momencie otrzymania informacji o terminie dostawy Pana zamówienia niezwłocznie przekażemy ją drogą mailową. Pozdrawiam, Anna Bxxxxxxx Specjalista ds. Obsługi Klienta Grupa Sklepów Murale.net Sp. z o.o. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 30 minut temu, zbiku90 napisał: Lipton między wierszami mówi że takie praktyki to coś normalnego. Może i tak ale głupota to napisać to w mailu w ten sposób, jeśli tak działa PR NVIDIA to dobrze że mają naprawdę dobre karty bo ciężko by się je sprzedawało:) Wysyłać kart nie muszą, ale wpływać na nich, że wyślą karty wtedy jeśli będą testować w taki sposób jak NVIDIA chce to jest największy problem. Generalnie ich recenzje Ampere były bardzo pozytywne, każdy ma prawo do wyrażenia opinii, wg nich Ray Tracing to poza paroma grami melodia przyszłości, w sumie patrząc po tym że w 4k CP2077 RTX 3090 nie daje rady z RT to chyba mają sporo racji. DLSS bardzo chwalą nawet są na banerze promocyjnym NVIDIA Cytuj Link to post Share on other sites
topiq 12 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Najciekawsze w muralkach jest to, że u nich już 2 zmiana ceny z bazowej 2189 zł za 3060Ti OC Eagle na 2229 a teraz widzę, że już 2269 zł. Podwyższają cenę kart, których nie mają od premiery na stanie? Kurs euro nie ma jakichś wielkich wahań od 2 grudnia, wręcz lekko spadł. Będzie to raczej ostatni zakup u nich o ile w ogóle dojdzie kiedyś do skutku. Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Obserwując rynek. Mam wrażenie ze cały czas się pogarsza zamiast poprawy sytuacji. plus chociaż że na alledrogo za 2300-2500 można dostać 3060 ti To januszeria która chce 2800 za rtx 2080 czy 2500 za 2070 obchodzi się smakiem. lecz uważam że dopłata 600-800 lub nawet czasami za lepsze modele 1300 zł za 3070 która generuje 5 fps więcej jest niezbyt dobrym biznesem. Cytuj Link to post Share on other sites
topiq 12 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Obserwując rynek i czytając różne testy kart doszedłem do podobnego wniosku. Chociaż te max. 2400 zł za 3060Ti to i tak spore przepłacanie, ale 600-800 zł do 3070 Ti za te kilka klatek więcej to już totalnie się nie opłaca. O właśnie dostałem sms, że moja druga karta z mediaex już przyszła do sklepu i jest do odbioru. A zamówiłem wczoraj z samego rana. Faktycznie tu trzeba mieć farta, że akurat gdzieś w jakimś sklepie, który nie kolejkuje zamówień jak x-scum czy brzoskwinie, wskoczy do sklepu i zamawia się od ręki. Nie mam towaru to nie sprzedaję go. Edytowane 15 Grudnia 2020 przez topiq Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 25 minut temu, topiq napisał: Najciekawsze w muralkach jest to, że u nich już 2 zmiana ceny z bazowej 2189 zł za 3060Ti OC Eagle na 2229 a teraz widzę, że już 2269 zł. Podwyższają cenę kart, których nie mają od premiery na stanie? Kurs euro nie ma jakichś wielkich wahań od 2 grudnia, wręcz lekko spadł. Będzie to raczej ostatni zakup u nich o ile w ogóle dojdzie kiedyś do skutku. Ktoś by mógł w końcu na nich napisać... Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 18 minut temu, topiq napisał: Najciekawsze w muralkach jest to, że u nich już 2 zmiana ceny z bazowej 2189 zł za 3060Ti OC Eagle na 2229 a teraz widzę, że już 2269 zł. Podwyższają cenę kart, których nie mają od premiery na stanie? Kurs euro nie ma jakichś wielkich wahań od 2 grudnia, wręcz lekko spadł. Będzie to raczej ostatni zakup u nich o ile w ogóle dojdzie kiedyś do skutku. A nie pomyślałeś o takim scenariuszu, że skoro tych kart nie ma, to szukają alternatywnych dostawców, u których mogą nie mieć takich zniżek hurtowych jak u normalnych, i ich samych mogą te karty więcej kosztować, więc muszą podnieść cenę, żeby nie tracić na sprzedaży, jak już te karty dojdą? Lub jak zamawiają od dostawcy od którego zwykle nie zamawiają, to pewnie nie są w stanie zamówić 100 palet żeby koszt dostawy się rozłożył, tylko jak znajdą karty to biorą ile jest. Poza tym co z tego że nie mają na stanie, skoro można składać zamówienia? Co to za argument? Chyba, że masz zamówione w cenie X i ci podnoszą cenę po zamówieniu, ale takiego info nie widzę. Czy połowa ludzi w tym temacie ma 12 lat i nie wie jak działa łańcuch dostaw/nie ma wyobraźni? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 3 minuty temu, mirai99 napisał: A nie pomyślałeś preorder to preorder, fajnie jakby wleciał tam jakiś kontroler i posprawdzał zachowanie kolejki xd Cytuj Link to post Share on other sites
Marucins 87 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 15 godzin temu, mutissj napisał: Sapanie tego gościa z morele a teraz chyba x-scum Serio? I ta pierdoła będzie wyrażała "własną" opinię. Sprzedawczyk jeden. Za kolejne sprzęty, które otrzymuje wszystko powie. Aby zera na koncie się zgadzały. A najlepsze jest to jak zaczął krytykować innych za wyrażanie własnego zdania. Tych, którzy również dostają gratisy i sprzęt do testów - pajacyk wie że ręki pana gryźć nie wolno. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
topiq 12 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Podnieść ceny już raczej nie mogą. Nie każdy pracuje w handlu a tym bardziej w rzeczonym sklepie i wie, jakie tam wałki odchodzą. Wg mnie powinni zaprzestać tej farsy i zbierania zamówień, bo może się okazać że na sprzedane 400 kart ludzie mogą czekać pół roku i dłużej. Co mądrzejszy zamówił z zapłatą przy odbiorze i wisi w kolejce ale nie ma zamrożonych pieniędzy. Niestety są tez ludzie, którzy nieświadomi robią przelew i pozostają z ręką w nocniku. Teraz załóżmy taki scenariusz. Sklep podwyższa cenę jak to kolega wyżej wspomniał przez to, że zamawia w wyższych cenach. Czy sklepowi będzie się opłacało sprzedać teraz taki towar, na którym nie zarobi albo zarobi jakieś minimum wysłać klientowi z początku kolejki? No właśnie. Myślisz, że ludzie starsi niż 12 lat są po handlówce i znają się na łańcuchach dostaw każdego sklepu na świecie? U mnie łańcuch dostaw wygląda całkowicie inaczej ze względu na profil produkcyjny firmy, w której pracuję. To co obecnie się odpier... to jakieś jaja są. Sklep na x przynajmniej już wyłączył możliwość zamawiania, a brzoskwinie dalej brną i codziennie widzę, jak im się licznik zamówień powiększa. Takie praktyki powinny być piętnowane. Edytowane 15 Grudnia 2020 przez topiq Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 2 minuty temu, topiq napisał: Nie każdy pracuje w handlu a tym bardziej w rzeczonym sklepie i wie, jakie tam wałki odchodzą Wały sa rożne ,sklep albo pracownicy sklepu z powodu braku nadzoru Cytuj Link to post Share on other sites
topiq 12 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Może inaczej. Wiem jakie wałki potrafią robić właściciele sklepów internetowych czy na alledrogo. Ale pracownicy tam nic nie ugrają na lewo, bo mają taki nadzór, kamery, systemy zautomatyzowane, że nic tam na lewiznę nie pójdzie, bo od razu będzie wiadomo kto, co, kiedy i o której z filmem, zdjęciem włącznie. Niby to wszystko dla dobra pracownika, żeby go klient nie oszukał że coś zostało wysłane uszkodzone lub nie zostało, ale wiadomo że to obusieczna broń. I tam też często wystawiają towar który dopiero został zamówiony u chińczyka i dopiero jedzie pociągiem. Dla uniknięcia negatywów jeżeli dostawa nie dociera na czas albo chińczyk się pomylił i wysłał nie to co trzeba, często zamawiają gdzieś u kogoś innego i wysyłają klientowi, żeby nie czekał za długo i nie wszczynał rozmów z alledrogo. Bywa że do tego dopłacają z własnej kieszeni. Ale to mały sklep z jednym właścicielem a nie taka spółka jak wspomniany sklep. Już dawno powinni zamknąć możliwość zamawiania, póki nie zrealizują przynajmniej zamówień z pierwszego tygodnia. Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Problem jest tez w ludziach którzy pozamawiali po 3-4 moedele. Już dostali ten który chcieli a dwa które im przyjdą opchną za 500-1000zł więcej na OLX lub alledrogo. swoją drogą śmieszne jak januszują, i żal ściska zapłacić te 20-30zł podatku na allegro od sprzedaży. Ja osobiście jak coś mam kupić n olx zawsze jestem mocno wyczulony. Co nie piszą ludzie o alledrogo ale dwa razy zainterweniowali i pieniądze odzyskałem, więc czasami nawet piszę jak chcesz wystaw produkt na alledrogo z większą kwotą 50zł to kupię. Widziałem już takiego jednego gagatka trzy modele wystawił na olx TUFA GIBAYTE i MSI Gdyby rezygnowali oczywiście kolejka by szła szybciej. Cieszy mnie też że coraz mniej chętnych na przedział cenowy rtx 3080 w 4300-4500 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 3 minuty temu, topiq napisał: Ale pracownicy tam nic nie ugrają na lewo to sie sporo zmieniło widocznie bo ja jako sprzedawca miałem pierwszeństwo do towaru a nawet bez marży sklepu jak chciałem 6 minut temu, topiq napisał: Już dawno powinni zamknąć możliwość zamawiania, póki nie zrealizują przynajmniej zamówień z pierwszego tygodnia. Karty z 1 tygodnia dawno są sprzedane na allegro xd Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 14 minut temu, topiq napisał: Podnieść ceny już raczej nie mogą. Nie każdy pracuje w handlu a tym bardziej w rzeczonym sklepie i wie, jakie tam wałki odchodzą. Wg mnie powinni zaprzestać tej farsy i zbierania zamówień, bo może się okazać że na sprzedane 400 kart ludzie mogą czekać pół roku i dłużej. Co mądrzejszy zamówił z zapłatą przy odbiorze i wisi w kolejce ale nie ma zamrożonych pieniędzy. Niestety są tez ludzie, którzy nieświadomi robią przelew i pozostają z ręką w nocniku. Teraz załóżmy taki scenariusz. Sklep podwyższa cenę jak to kolega wyżej wspomniał przez to, że zamawia w wyższych cenach. Czy sklepowi będzie się opłacało sprzedać teraz taki towar, na którym nie zarobi albo zarobi jakieś minimum wysłać klientowi z początku kolejki? No właśnie. Myślisz, że ludzie starsi niż 12 lat są po handlówce i znają się na łańcuchach dostaw każdego sklepu na świecie? U mnie łańcuch dostaw wygląda całkowicie inaczej ze względu na profil produkcyjny firmy, w której pracuję. To co obecnie się odpier... to jakieś jaja są. Sklep na x przynajmniej już wyłączył możliwość zamawiania, a brzoskwinie dalej brną i codziennie widzę, jak im się licznik zamówień powiększa. Takie praktyki powinny być piętnowane. Nikt ci nie każe znać się na łańcuchu dostaw KAŻDEGO sklepu. Ale oczekiwałbym znajomości konceptu łańcucha dostaw i minimum wyobraźni. Pisanie że euro nie zdrożało (więc cena nie powinna wzrosnąć) to tak trochę ignorancja. Ktoś inny to komentuje, że "ktoś powinien na nich napisać" jakby zmiana ceny była nielegalna, chyba że zły cytat ktoś dał, to zwracam honor, ale opieram się na tym jak ktoś napisał posta, a nie czy może się pomylił... Jak rzeczywiście jaja robią z kolejką, to pewnie też nie jest nielegalne (nie jestem pewien) ale pewnie by stracili dużo klientów jakby się potwierdziło z dowodami. 19 minut temu, topiq napisał: Czy sklepowi będzie się opłacało sprzedać teraz taki towar, na którym nie zarobi albo zarobi jakieś minimum wysłać klientowi z początku kolejki? No właśnie. Nie wiem czy będzie się opłacało, ale na pewno nie opłaca mu się utrzymywać niższej ceny jak wie, że koszt pozyskania towaru wzrósł, żeby tracić na każdym kolejnym kliencie. Jak sklep jest uczciwy to powinien uhonorować zamówienia na które się zgodził, za cenę którą sam ustalił. Ale nie ma obowiązku utrzymywać tej ceny na następne zamówienia. 9 minut temu, Adek221 napisał: Problem jest tez w ludziach którzy pozamawiali po 3-4 moedele. Już dostali ten który chcieli a dwa które im przyjdą opchną za 500-1000zł więcej na OLX lub alledrogo. swoją drogą śmieszne jak januszują, i żal ściska zapłacić te 20-30zł podatku na allegro od sprzedaży. Ja osobiście jak coś mam kupić n olx zawsze jestem mocno wyczulony. Co nie piszą ludzie o alledrogo ale dwa razy zainterweniowali i pieniądze odzyskałem, więc czasami nawet piszę jak chcesz wystaw produkt na alledrogo z większą kwotą 50zł to kupię. Widziałem już takiego jednego gagatka trzy modele wystawił na olx TUFA GIBAYTE i MSI Gdyby rezygnowali oczywiście kolejka by szła szybciej. Cieszy mnie też że coraz mniej chętnych na przedział cenowy rtx 3080 w 4300-4500 Nie wiem gdzie ty masz 20-30zł, prowizja na karty graficzne na allegro to 3% Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 gigabyte geforce rtx 3080 eagle na allgeo 15 min oferta wisiała za 4200zł Już poszła. Co za desperacja. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 To ile mógł zarobić ?kart za 3,3 ludzie nie dostają xd Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 1 minutę temu, janek20 napisał: To ile mógł zarobić ?kart za 3,3 ludzie nie dostają xd Około tysiaka w kieszeni. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 To jedynie pracownik sklepu wątpię czy random Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts