Skocz do zawartości

Recommended Posts

Niestety co by nie robić, to nawet dobrze skalibrowana platforma z R5 3600 nie ma żadnych szans optymalnie wykarmić GPU o wydajności RTX 3070 czy RTX 2080 Ti, a nawet często problemy będą z kartami o wydajności RTX 2070 SUPER / GTX 1080 Ti.

Także Twój znajomy jak zmieni tego  procka na coś co będzie optymalnym wyborem do RTX 3070, będzie znacznie bardziej zadowolony. Zarówno klatek będzie więcej, jak i responsywności etc.

Edytowane przez EH_Gosu

+150 core/+1350mem Ale przyrosty, o mój boziu: Https://Userbenchmark.com/userrun/34800805

Brakło skali dla grafiki :D Stabilna jest na tych ustawieniach?

Po formacie, teraz wyglada to milion razy lepiej,

Coś wcześniej musiało być namieszane w systemie widocznie, teraz faktycznie lepiej to wygląda :)

Czy na 100% jest stabilna to nie wiem, dała radę chwile pokroić w heaven. Nie będzie podkręcana bo cpu to wąskie gardło tak czy siak.

System trochę był brudny, ale fallout76 znów pokazuje cpu bottleneck wiec to chyba od gry zależy

Fallout 76:

Resident evil 7

R5 3600 nie ma żadnych szans optymalnie wykarmić GPU 

myślałem z początku że to był R5 1600 bo taki opis w sygnaturze posiada, ale to jednak R5 3600,

lol i takie wyniki, to trochę dziwne przecież seria 3000 podobno odrobiła lekcje w grach :o

sprawdziłem też z ciekawości na moim sprzęcie, czy to czasem nie była wina tych niestandardowych ustawień "1440p mixed V.High" w tym GTAV, ale jednak nie odnotowałem tak drastycznych spadków GPU load

może to kwestia sterowników, przecież to świeża karta.

takie gry jak F76 czy gta online nie ma co testować, dużo od serwera zależy jak ci będzie procesor pracował, w f76 to nawet na ghtx1660 miałem cyrki ;)

Testuje co mam, coby ktoś przymierzający się do 3600+3070 zobaczył jak to sobie poradzi (w najgorszym przypadku, bo sylikon przegrał ten procesor)

GOW5:

Testuje co mam, coby ktoś przymierzający się do 3600+3070 zobaczył jak to sobie poradzi (w najgorszym przypadku, bo sylikon przegrał ten procesor)

spoko ;), tylko widzisz, też mam f76 i chodzi to u mnie niemalże identycznie jak na karcie ponad 1000 zeta droższej i nawet spadki fps w tych samych są momentach (gram na ultra 1440p)

AC Odyssey potestuj jeśli masz możliwość, ciekaw jestem co tam się będzie działo, szczególnie w zaludnionych miastach na tym procu co go silikonowa loteria do wiatru wystawiła :-)

Nie mam, a byłoby ciekawie zobaczyć właśnie te grę i na 3600 i na 1600

U mnie te gry się normalnie włączają na xbox game pass.

Pewnie kwestia braku Microsoft C++, czy coś takiego - włącza się okno i po 2 sekundach znika.. miałem już to kiedyś, ale nie pamietam co pomogło. Nie mogę znaleźć „napraw” nigdzie

@uberas

3070 do Ryzen 3x00 imo teraz spoko się nadaje, wiadomo, że zen3 czy intel byłby lepszy, ale to nie sytuacja sprzed roku. RT popularniejsze, nextgeny za miesiąc. Gierki powinny wchodzić wkrótce na nowy lvl jakości cisnąć bardziej gpu niż cpu.

Dokładnie, takie RDR2 nie zostawia suchej nitki na 3070, i tak już powinno zacząć być z nowymi grami