zbiku90 3659 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Akurat Gaming X od MSI jest w czołówce rx5700 Ale niesmak po Mechu i Evoke pozostał. Mogli wypuścić tylko gaming a budżetowce sobie odpuścić. No i wiadomo, Szafir uber alles. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Nie widzę powodu zmiany, phoenixy są okej. Nie widziałem z kolei czy pality jetstream już są i wiadomo jak kultura pracy? palit od dawna miał dobre radiator ale dużo odpadu przy produkcji. Nienapelnione rurki to nierzadkosc a jego łożyska wentylatorów odstaja Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Ja tam nigdy na jetstreamy nie narzekałem, super ciche i poniżej 70C na każdej karcie którą miałem. A tu widzę same gamingpro ma palit póki co, więc średnia półka. Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 X kom ma 2 lata na MSI gaming trio dziw w , na innych jest 3 lata . Zadzwoniłem do x komu o zapytanie i mają mi jutro odpowiedź dać bo jak mam drożej kupować i mieć dwa lata gwarancji to lipa odmowie i kupię na morele Cytuj Link to post Share on other sites
zygarek 11 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Powiedzcie laikowi po co doplacac kilkaset zlotych zeby miec 1-2fps wiecej przy karcie o takiej wydajnosci? Mam na mysli kupowanie jakis tam wersji gaming - OC itp. Gigabyte Eagle jest za 3.279 i myslicie, ze bedzie duzo gorszy od takiego Gaming X Trio za 3.829? Przeciez te roznice beda minimalnie minimalne Zreszta zle sie wyrazilem, te roznice SĄ minimalne: Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Radiator kupuję się dla ciszy a nie fps Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 mam x trio i bede miał x trio 1 Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Powiedzcie laikowi po co doplacac kilkaset zlotych zeby miec 1-2fps wiecej przy karcie o takiej wydajnosci? Mam na mysli kupowanie jakis tam wersji gaming - OC itp. Gigabyte Eagle jest za 3.279 i myslicie, ze bedzie duzo gorszy od takiego Gaming X Trio za 3.829? Przeciez te roznice beda minimalnie minimalne Zreszta zle sie wyrazilem, te roznice SĄ minimalne: Kup jedną jak i drugą kartę i sam porównaj. Ta tańsza, to będzie połączenie odkurzacza z piekarnikiem, czyli głośna i gorąca, do tego słabo wykonana. Jeśli chodzi o wydajność to nie będzie 1-2 fps. tylko coś koło 10. Cytuj Link to post Share on other sites
zygarek 11 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Radiator kupuję się dla ciszy a nie fps MSI 34dBa, Gigabyte 40dBa. Tylko zwroc uwage na temperatury. MSI 73°, Gibabyte 67°, wiec teoretycznie mozna zwolnic wiatraki do jakis 30dBa na Gigabyte i miec temperatury nadal nizsze od MSI 1 Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 MSI 34dBa, Gigabyte 40dBa. Tylko zwroc uwage na temperatury. MSI 73°, Gibabyte 67°, wiec teoretycznie mozna zwolnic wiatraki do jakis 30dBa na Gigabyte i miec temperatury nadal nizsze od MSI Nie ma sensu tłumaczyć @janek trzyma kompa w szafie Cytuj Link to post Share on other sites
zygarek 11 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Kup jedną jak i drugą kartę i sam porównaj. Ta tańsza, to będzie połączenie odkurzacza z piekarnikiem, czyli głośna i gorąca, do tego słabo wykonana. Jeśli chodzi o wydajność to nie będzie 1-2 fps. tylko coś koło 10. Przyjzales sie obrazkowi z wynikami testow...? Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 MSI 34dBa, Gigabyte 40dBa. Tylko zwroc uwage na temperatury. MSI 73°, Gibabyte 67°, wiec teoretycznie mozna zwolnic wiatraki do jakis 30dBa na Gigabyte i miec temperatury nadal nizsze od MSI jest jeden problem Gigabyte robi półprodukty 2 Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Przyjzales sie obrazkowi z wynikami testow...? Co tą są za testy, kto je wykonał, daj jakieś źródło, bo taką grafikę to Ci mogę zrobić w 20 min, jakie chcesz cyferki? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Zaglujesz tymi decybelami jak fanboye Cpu amd fpesami xd. Wspomniany gigabyte będzie cienki i obstawiać tyły w stawce Cytuj Link to post Share on other sites
zygarek 11 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Co tą są za testy, kto je wykonał, daj jakieś źródło, bo taką grafikę to Ci mogę zrobić w 20 min, jakie chcesz cyferki? Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 jest jeden problem Gigabyte robi półprodukty Bzdura, wersje Gaming czy Aorus są bardzo dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 @@zygarek, ale nadal nie widzę, żadnych testów "na żywo" tylko same wykresy. Wierzysz w takie suche dane? Niech ktoś zrobi porównanie 1:1 i pokaże je w rozgrywce, bo na tym filmie są tylko same wykresy. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Bzdura, wersje Gaming czy Aorus są bardzo dobre. Akurat niejeden płakał jak kupił 2 slotowca od gigabyte z wysokim watazem. Ledwo przed chwila jeden przyleciał ż zalem jaki gigagyte zrobił mu radiator Edytowane 17 Września 2020 przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Co do długości gwarancji to jesli msi podaje 3 lata to tyle jest, sklepy podają 2 lata bo tyle są zobowiązane, jak się zepsuje po 2 latach to sklep może nie chcieć jej przyjąć i sam musisz odesłać do serwisu producenta. Zresztą jak komuś zależy na czasie to lepiej korzystać z RMA producentów bo to znacznie skraca czas oczekiwania, np. ja wysyłałem cpu i5 2500k i i7 7700k jak padły do Holandii, cały proces wymiany zajął 3 dni . Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Zdarza się każdej karcie jakieś uszkodzenie i u każdego producenta, to nie ma związku ze złym chłodzeniem. 3 wentylatorówki od gigabyte bardzo fajnie chłodzą - jak są sprawne. Co do długości gwarancji to jesli msi podaje 3 lata to tyle jest, sklepy podają 2 lata bo tyle są zobowiązane, jak się zepsuje po 2 latach to sklep może nie chcieć jej przyjąć i sam musisz odesłać do serwisu producenta. Zresztą jak komuś zależy na czasie to lepiej korzystać z RMA producentów bo to znacznie skraca czas oczekiwania, np. ja wysyłałem cpu i5 2500k i i7 7700k jak padły do Holandii, cały proces wymiany zajął 3 dni . Większość producentów nie przyjmuje kart bezpośrednio, żądają że sklep to wykona. Edytowane 17 Września 2020 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Powiedzcie laikowi po co doplacac kilkaset zlotych zeby miec 1-2fps wiecej przy karcie o takiej wydajnosci? Mam na mysli kupowanie jakis tam wersji gaming - OC itp. Gigabyte Eagle jest za 3.279 i myslicie, ze bedzie duzo gorszy od takiego Gaming X Trio za 3.829? Przeciez te roznice beda minimalnie minimalne Zreszta zle sie wyrazilem, te roznice SĄ minimalne: Dopłaca się dla kultury pracy i niskich temperatur. Jeżeli Ci nie zależy na powyższych to jesteś szczęśliwcem i możesz przyoszczędzić. Ja wolałem te 600 zł wydać więcej. Gigabyte po epickim fuckupie z poprzednią grafiką to dla mnie marka skreślona po wsze czasy i nic od nich więcej w tym wcieleniu nie kupie. 33 decybele w stresie na MSI Gaming X trio - me like :) !! Jest tylko jedna rzecz któa mnie martwi - głupi ja myślałem że w kwarantannie dane mi będzie potestować Amperka a tu 4 litery. Nigdy więcej kupowania czegoś w despoeracji na premierę!! Pozostaje tylko się napić co też niniejszym czynię !!! Proust!! Edytowane 17 Września 2020 przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
zygarek 11 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 @@zygarek, ale nadal nie widzę, żadnych testów "na żywo" tylko same wykresy. Wierzysz w takie suche dane? Niech ktoś zrobi porównanie 1:1 i pokaże je w rozgrywce, bo na tym filmie są tylko same wykresy. Akurat wierze, bo lwia czesc testow wlasnie tak wyglada, nie sadze zeby wymyslali sobie wyniki, bo takie kanaly zaraz by poznikaly, sa i sa popularne, bo sa wiarygodne? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Wymyślać rpm kart to i nawet na pclabie się zdarzało np gtx 980 ti evga. I 3 wentylarowki od gigabyte od zawsze slynęły z niskiej kultury pracy dopiero wersja aourus to naprawila Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 dopiero wersja aourus to naprawila ROTFL!!! "Polecam"" zakup 2080Ti wspomnianej marki Nie radzę grać po 22:00 - somsiad z bloku obok może dzwonić po policję za zakłócanie ciszy nocnej Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Dlatego na serii aourus 3000 pojawił się powiększony radiator bo juz nie starczal. Problem z wami jest taki ze patrzycie na nazwę a nie możliwości. Ale o tym za parę dni jak będę miał sztuke Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts