wodego 1371 Napisano 21 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Dasz radę tyle bez komputera? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Jak muszę to tak Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Jednak to wina tylko baterii facet z serwisu dzwonił, mówił o kosztach więc mówiłem aby zamówił zwykła baterie i zrobili wszystko , kosztować to będzie 200-300 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Wiedziałem, że to bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Wszyscy to wiedzieli poza panami z serwisu i musieli mieć czas na postawienie diagnozy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 27 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Cały czas czekam dopiero zaczęli w piątek zamawiać baterię. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Ja pierdziele, dziś bateria w moim lapku postanowiła zakończyć swój żywot, już zamówiłam nową i prawdopodobnie będzie jutro. Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Tak z ciekawości. Znasz model swojego laptopa? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Dziś odebrałem lapka z serwisu, Ale mam pytanko.Na pasku zadań wyświetla 255% i zasilanie? Tak powinno być czy coś trzeba tu ustawić?? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Naładowanie baterii nie powinno przekraczać 100% chyba, że twoja nowa bateria zagina prawa fizyki. Zobacz sobie to: https://blog.swiatbaterii.pl/kalibracja-baterii-w-laptopie/ Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Dali mu 2.5 razy większa baterię. Teraz przez całą noc będzie mógł grać pod kołdrą Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Też za serwis zapłaciłem 360zl może nie mam jakieś aktualizacji?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka No nie wierzę,miga mi teraz pomarańczowa dioda i wg nie można uruchomić pulpitu tylko czarny ekran :/Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) To ci pseudo serwisanci wcisnęli ci najtańszy możliwy zamiennik (pewnie około 100zł) i zarobili sobie 260zł na czysto. Bo widać, żeś nierozgarnięty... Taka bateria pewnie nie posiada układu, który odpowiada za komunikację z ACPI laptopa i brakuje danych do rozpoznania pojemności, stanu ładowania (255%, migające diody, działanie bez detekcji baterii). Przerabiałem to z jednym laptopem, który dano mi do ogarnięcia, gdzie nie dawno była kupowana bateria. Zachowanie identyczne. Jak dla mnie do reklamacji. Edytowane 30 Lipca 2020 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 I co teraz robić?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka A bez zasilacza to wcale nie reagujeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Reklamuj to usługę! Masz wymienialną baterię? Jeżeli tak to kup ją sam, ja do swojego lapka parę dni temu kupiłam baterię [zamiennik, nie oryginał] i takich jaj nie odstawia. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Był moment gdzie dioda nie migała,teraz znów jak mam podpięty zasilacz to wg nie mogę uruchomić komputer tylko czarny ekran,to wina tej baterii czy jak? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Jak masz wyjmowalną baterie to ją wyjmij, na odłączonym zasilaczu trzymaj przez ok 2-3 min przycisk Power po tym czasie podłącz zasilacz i włącz lapka. Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 KOLEGO, podaj model laptopa. Odwróć go spodem do góry, powinien być napisany dokładny model i przepisz go nam tutaj na forum. Podejrzewam, że my będziemy o wiele bardziej pomocni i skuteczni w rozwiązaniu Twojego problemu niż ten serwis Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 KOLEGO, podaj model laptopa. No bez przesady. Autor od początku ukrywa co to za laptop, bo pewnie jest z tajnej jednostki wojskowej albo innych służb, a tu każą model laptopa podać. Złamie tajemnice służbową i poleci ze stanowiska. Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 No bez przesady. Autor od początku ukrywa co to za laptop, bo pewnie jest z tajnej jednostki wojskowej albo innych służb, a tu każą model laptopa podać. Złamie tajemnice służbową i poleci ze stanowiska. może to walizka z kodami nuklearnymi i czerwonym guzikiem. Nie dziwie się że serwis nie jest w stanie tego ogarnąć Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Dziś odebrałem lapka z serwisu, Ale mam pytanko.Na pasku zadań wyświetla 255% i zasilanie? Tak powinno być czy coś trzeba tu ustawić?? Ostatnio tak miałem w HP Elitebooku, gdy podpiąłem zasilacz uniwersalny z wymiennymi końcówkami (bateria oryginalna, sprawna tylko rozładowana). Po podpięciu dedykowanego zamiennika do HP problem ustał i naładowało baterię normalnie. Tylko teraz pytanie czy masz baterię zamiennik czy oryginał (w tych pieniądzach to nawet możliwe) i czy zasilacz jest oryginalny czy zamiennik? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 31 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 E5-575G-39AX Acer Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Trochę to komplikuje sprawę, bo baterie masz wbudowaną. Zatem powinni w tym serwisie zapakować Tobie do tego laptopa albo oryginalną albo taką baterię. Zamienniki GreenCell'a z reguły są bezproblemowe i całkiem spoko (przynajmniej ja nie miałem nigdy z nimi żadnych problemów, a kilka sztuk przewinęło mi się przez moje ręce), o normalnych, praktycznie fabrycznych parametrach. Prawdopodobnie użyli jakiś dziwny zamiennik i raczej na pewno nie zamontowali oryginalnej. Jak będziesz szedł do tego serwisu z reklamacją (bo taka fuszera tego wymaga) to poproś, aby udzielili Tobie informację, jaką zamontowali Ci baterię. Jak zamontowali jakiś szajs, to powiedz, że w ramach reklamacji nieodpłatnie ma być zamontowany albo oryginał albo taką jak wyżej Ci wysłałem i koniec kropka. Jak będą próbowali się wykręcać, to postrasz negatywną opinią w sieci na ich temat, na jakimś Facebooku albo Google Maps. W dzisiejszych czasach opinia dla większości sprzedawców i usługodawców jest cenniejsza niż jakieś tam dodatkowe koszty, gdy coś spartolą (spróbuj wystawić dzisiaj negatywną opinię na Allegro: zaraz będziesz miał setki telefonów, spam na mailu i pukanie do drzwi z pytaniami: dlaczego Waćpan niezadowolony, ale usuń Waćpan ten negatyw ) Edit: Gdyby jednak z baterią było wszystko w porządku to może masz problemy z kontrolerem KBC, bo oprócz sterowania zasilaniem odpowiada też za odczyty (poziom 255% naładowania baterii by do tego pasował). Póki co nie zapeszajmy, na początku trzeba wykluczyć baterię. Edytowane 31 Lipca 2020 przez bartekmustach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts