Kroju 42 Napisano 26 Maja 2020 Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Cześć, od kilku dni posiadam monitor wskazany w temacie. Monitor (jak to dzisiaj bywa) został wybrany jako "mniejsze zło"- byłem świadomy niedoskonałości matryc IPS oraz tego konkretnego modelu. Pozytywnie zaskoczyło mnie nasycenie kolorów oraz obszar roboczy jaki oferuje 1440P, gry wyglądają również fantastycznie. Niestety, jak to w tym modelu - lewy dolny i górny róg na ciemnych tłach jest troszkę bardziej widoczny. Zdaję sobie sprawę, że jest to kwestia mocno subiektywna i trudno jest ocenić skalę blb na podstawie zdjęć, jednak zwracam się do Was o opinię. Jest to mój pierwszy monitor na matrycy IPS (wcześniej tylko TN) dlatego też nie mam odniesienia. Monitor mogę jeszcze zwrócić i próbować z kolejną sztuką, chociaż nie ukrywam, że chciałbym tego uniknąć. ISO 200, jasność 50: ISO 400 (wydaje mi się, że jest najbliższe tego co widzę, chociaż i tak lekko uwydatnione przez aparat), jasność podświetlania ekranu - 50: I jeszcze na koniec zdjęcie w trybie normalnym (Mi 9 t pro), bardzo mocno "doświetlone" i 100% jasności jak dobrze pamiętam: Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2768 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Kwestia indywidualna, ale ja bym był w stanie z tym żyć. Nie widać jeżeli się nie skupiasz żeby to zobaczyć Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Też mnie to wkurzało po przesiadce z TN na IPS. Poradziłem sobie tak że kupiłem taśmę RGB i podkleiłem z tyłu monitora, taki a'la ambilight. Włączałem jak oglądałem filmy wieczorem albo w nocy, teraz mam od tego TV. Plusy (subiektywnie): ładnie wygląda, brak widocznego blb/glow, kontrast na monitorze wydaje się większy. Jak ktoś jest zainteresowany to wrzucę jakieś zdjęcia wieczorem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sentymentalny 78 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Wrzucaj. Chętnie zobaczę. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 https://photos.app.goo.gl/a2gGnVQJGq4Y2xrWA Tak to mniej więcej wygląda, na żywo oczywiście trochę lepiej. Koszt ok 20zł o ile dobrze pamiętam, 2m taśmy RGB pod USB z pilotem, z aliexpress dawno temu. Cytuj Link to post Share on other sites
unadarek1983 11 Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Przeca tu nie ma żadnego blb tylko i wyłącznie srebrzenie naroży Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 No w sumie to zwykły IPS glow ale potrafi wkurzać też wieczorami Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 8 Napisano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Hejka podepnę się pod temat i proszę o ocenę mojego monitora Acer nitro vg270up pod względem blb. https://ibb.co/FJYd8Q0 Monitor na 100 % jasności, światło w pokoju wyłączone Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Wrzuć jeszcze zdjęcie na roboczej jasności 20-30%. Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 8 Napisano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Fotka na jasności 30 %https://ibb.co/5Rw4j1L Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Szału nie ma. Jak Ci nie przeszkadza to korzystaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 8 Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Myślę ze nie ma co narzekać. Jakoś nie mam chęci bawić się w odsyłanie i szukanie lepszej sztuki. Monitor kupiłem na promce za 1130 zł wiec w tej cenie i tak super. Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Zdrowe podejście, dobra cena. Szukanie lepszej sztuki to proces wielce niepewny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts