Skocz do zawartości

RTX2070 to jakaś komedia.

Recommended Posts

• 4 tygodnie później...

No nie ma dużej różnicy,za 350zł nie którzy sobie kupią SSD 500GB ;)

-według cen Komputronika najtańszych kart 2099zł vs 2449zł

Jak się okazało serwis MSI dokonał naprawy mojej karty. Niestety pozostaje niesmak posiadania naprawianej karty... Chyba nie sprzedaje mojej zapasowej 960tki...

Jak się okazało serwis MSI dokonał naprawy mojej karty. Niestety pozostaje niesmak posiadania naprawianej karty...

Nie zawsze dostaje się funkiel nówkę,przetestuj kartę pod mocnym obciążeniem gry/programy przez kilka dni i obserwuj.

Masz dwie opcje, tak samo wydajny/lepszy model albo kasa. Jak będą Ci proponować kasę ,to powiedz ze chcesz nowa kartę i tyle.Może dostaniesz wersję Super .Beda próbowali naciągać prawo do swoich celów, np. proponując jednak ciut wolniejszego Radeona RX5700 XT.Nie daj się.

5700XT nie jest wolniejszy od RTX 2070. Od 2070 Super jeśli już. RX jest lepszy i tyle. RTX 2070 to to samo co 2060 Super, a 5700 i XT to dużo bardziej opłacalne karty.

5700XT nie jest wolniejszy od RTX 2070. Od 2070 Super jeśli już. RX jest lepszy i tyle. RTX 2070 to to samo co 2060 Super, a 5700 i XT to dużo bardziej opłacalne karty.

No właśnie brat ma RX5700 i odnoszę wrażenie, że wydajność jest jakby... lepsza. W RDR2 przy takich samych ustawieniach na RX gra wydaje się być płynniejsza. Sam już nie wiem, czy przypadkiem nie sprzedam tej karty i kupie RX5700XT albo dołoże do 2070 Super. A czasu nie ma bo niedługo premiera Ampere więc ceny rtx20xx spadną.

Ceny rtx2070SUPER po premierze 30xx mogą wrócić do normalnych tj (przed wirusem) i nie będzie to żadna obniżka :) ot takim sprytem podejdą klientów.Więc nie można pisać o tako obniżkach w czasie pandemi która podbiła mocno ceny.RTX 2070 SUPER TOP kosztował 2300-2400zł a teraz :

https://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;szukaj-rtx+2070+super

Edytowane przez Marekpe

Akurat tutaj wyjątkowo zgadzam się z przedmówcą...  ;)  nie ma nawet co liczyć na to, że nagle ceny spadną.

Jeśli info co do samej wydajności nowej generacji się potwierdzi to dopiero zobaczymy kwadratowe ceny tych GPU a poprzednia generacja zbytnio nie stanieje, może rynek wtórny zareaguje ale nie będą to takie różnice jak w przypadku 10xx vs 20xx.