luzak1987 0 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam, po niefortunnym upadku myszki o ścianę jestem zmuszony do zakupu nowej. Budżet im taniej tym lepiej. § Budżet: do 300pln § Jakiej myszki obecnie używasz: steelseries kana (ta się zepsuła i bardzo niewygodna była), narze mam A4Tech Bloody V7m( mogła by być większa) § Jaką masz obecnie podkładkę: jakaś zwykła (esperanza gumowo-tkaninowa) § Z jakich wartości DPI korzystasz: nie wiem § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: myślę że z 15-20cm § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): apex, pubg, teraz zamierzam cod warzone no i WOT § Ile przycisków używasz w myszce: 4 § Chwyt: fingertip grip, § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (cała dłoń i od czubka palca środkowego do kciuka: cala dłoń:19,5-20 cm; do kciuka 14 cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: poprzednia była niewygodna § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): żeby się kabel mi nie plątał bo w tej a4 tech to masakra Cytuj Link to post Share on other sites
felemek 1 Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Tylko i wyłącznie Logitech G502- POLECAM...zajebioza! Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Korzyści z niskiej wagi, są nieocenione - G502 to mysz do okazjonalnego gierczenia, w RTS. Optowałbym za modelami opisanymi w tym wątku: https://bit.ly/3cy0eb9 - Kone Pure Ultra, MM710, Sharkoon Light² 200 oraz Xtrfy M4. "A4Tech Bloody V7m( mogła by być większa)" "Fingertip-grip" to chwyt dla którego chwytliwość jest pierwszorzędnym kryterium, tuż za wielkością myszy, która powinna uplasować się w kategorii myszy pomniejszych - łatwość w poruszaniu, jesteś pewien swojego chwytu? Cytuj Link to post Share on other sites
luzak1987 0 Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 jesteś pewien swojego chwytu? no właśnie nie, z tego co pooglądałem to jest claw. Chciałbym używać palm-u niestety na tej myszce się nie da. Teraz pytanie czy sugerować się tymi myszkami co zaproponowałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Dla chwytu "claw-grip" - tak, wciąż są to należyte możliwości. "Palm-grip" wraz z dłonią 20cm, to problematyczny aliaż, niemalże każda mysz nie zapewni akuratnej ergonomii. Naturalna już jest skłonność dłoni, do wariacji chwytu w takiej sytuacji, której zbiorem jest chwyt "palmo-claw". Cytuj Link to post Share on other sites
luzak1987 0 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 ok wiec z tych myszek co zaproponowałeś to najbardziej z wyglądu przemawia do mnie w kolejności: Roccat Kone Pure Ultra XTRFY M4 Sharkoon light 2 200 mm710 jeszcze doczytałem o tych myszkach rival 600 (wyglad na równi z roccat) glorious model d, (wygląd pomiędzy xtrfy a sharkoon) więc który z tych modeli wybrać? Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Rozstrzygający, jest Twój chwyt. Jakością rozpieszcza Roccat, choć nie potrafiłem przetrawić mozolnych i nienatychmiastowych przycisków głównych. Cytuj Link to post Share on other sites
luzak1987 0 Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Rozstrzygający, jest Twój chwyt. Jakością rozpieszcza Roccat, choć nie potrafiłem przetrawić mozolnych i nienatychmiastowych przycisków głównych. chwyt to zapewne tak jak wcześniej napisałeś wariacja "palmo-claw" Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Leminairre 515 Napisano 23 Kwietnia 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Pierwszorzędnie - Glorious Model D, ze względu na niską wagę. Rival 600, to model który byłby trafniejszy dla ergonomii, jednakże beneficjum wiodące myszy Glorious, jest bezsprzecznie priorytetowe. Pozostałe modele, to myszy nieadekwatne dla wytłuszczonego chwytu, za krótkie by swobodnie je chwycić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
luzak1987 0 Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Dzięki bardzo za pomoc w wyborze zakupiłem Glorious-a. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts