Yelll 3 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Czy ktos ma biokominek w mieszkaniu? Mianowicie przeprowadzamy na dniach remont i moja kobieta zamarzyla sobie coś takiego. Dodam, że chociaz mieszkamy w kamienicy, to nie ma mozliwości umieszczenia tradycyjnego kominka (którego zresztą chyba bym nawet nie chciał). Cytuj Link to post Share on other sites
jmichael 8 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Mam w salonie taki kominek, porą zimową chodzi u mnie praktycznie codziennie. Nie musisz do niego budować specjalnych kominów, w zasadzie potrzebna jest tylko normalnie działająca wentylacja grawitacyjna. Brałem pod uwge elektryczny ale u mnie biokominek wygrywa bo w przeciwieństwie do elektronicznego daje prawdziwy żywy płomień. Warto jest mieć to przy uwadze. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) A co potrzebujesz wiedzieć?@Edit.sorry,ten jest elektryczny. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez chudy131080 Cytuj Link to post Share on other sites
Yelll 3 Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli taki kominek daje Ci również możliwość dogrzania? Cytuj Link to post Share on other sites
jmichael 8 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 W teorii przy niewielkim pomieszczeniu można dogrzewać, jednak w praktyce kupiłem głównie pod kątem kwestii dekoracyjnych oraz klimatu w pomieszczeniu. Produkt spalania jest tutaj nieszkodliwy bo jest to para wodna. Biokominek zamawiałem sobie bezpośrednio u producenta, tak więc jeśli jesteś zainteresowany wstawieniem sobie takiego kominka do siebie, zerknij sobie https://aflamo.pl/20-biokominki Na stronie są opisane parametry poszczególnych urządzeń. Cytuj Link to post Share on other sites
simarter55 0 Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Podobno te biokominki są niezdrowe i lepiej ich unikać Cytuj Link to post Share on other sites
Balley 0 Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 (edytowane) Biokominek to fajna sprawa. Na rynku dostępnych mamy mnóstwo różnych modeli, zarówno wolnostojących, narożnych jak i tych z możliwością montażu na ścianie. Sam od jakiegoś czasu posiadam biokominek wiszący i przyznam, że był to bardzo dobry wybór. Wieczorami, po zapaleniu tworzy bardzo przyjemny klimat, któremu nie towarzyszy żaden dym czy zapach. Jeśli jesteś zainteresowany montażem biokominka, polecam zajrzeć na stronę **** Znajdziesz tam biokominki w różnych modelach i wersjach kolorystycznych. / daruj sobie reklamy, albo poleci ostrzeżenie / worm Edytowane 24 Lipca 2020 przez worm Cytuj Link to post Share on other sites
jmichael 8 Napisano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Fajna sprawa, sami chcemy też sobie coś takiego zainstalować. Planujemy też w przyszłości wdrożyć pompę ciepła typu powietrze-powietrze. Zastanawiamy się tylko, które opcje będą najlepsze z tego zakresu? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts