desspo 2 Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 (edytowane) Witam Miałem podłączone dwa dyski do komputera jeden m2 a drugi sata (jest pusty) , komputer działał około miesiąca bez problemów a w niedziele podczas oglądania filmu obraz mi się zaciął na sekunde i system zwolnił, wczoraj nic się nie chciało uruchomić po wgraniu systemu podczas próby wyłączenia komputera nie było reakcji dało sie go tylko zresetować a po resecie system sie nie chciał wgrać. Podczas proby instalacji systemu z plyty oraz pendrive wieszało sie wszystko na przygotowaniu instalacji. Dopiero jak odłączyłem dysk sata wszystko wróciło do normy Specyfikacje podam wieczorem jak wrócę do domu Czego może być to wina? Edytowane 18 Lutego 2020 przez desspo Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Co to za dysk na SATA? Jak masz ustawione w BIOS? Robiłeś diagnostykę dysku? Cytuj Link to post Share on other sites
desspo 2 Napisano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Robiłem diagnostyke dysku (cristal dysk) pokazał że sprawny w biosie ustowiony był na pierwszym miejscu dysk podłączony pod m2 To w biosie się mogło przestawić coś samo z sb po miesiacu gdy działało to dobrze? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 daj smart tego dysku z crystaldiskinfo, wieszanie, to albo problemy komunikacji, albo powierzchni (może być oczywiście coś innego) Cytuj Link to post Share on other sites
desspo 2 Napisano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Wszystko podam wieczorem jak bede w domu i oczywiscie jak sie uda mi to zrobic po podlaczeniu dysku Zrobiłem screen z programu ale mam taki problem bo paint zapisał mi je w pliku png i teraz nie moge tego nigdzie wrzucić by udostępnić. Da się coś na to poradzić, czy trzeba nowy screen zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 20 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 @up wrzuć na imgur.com i przeklej tutaj linka Cytuj Link to post Share on other sites
desspo 2 Napisano 21 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 (edytowane) No właśnie imgur nie chce tego pliku z uploadować Ale pozniej jeszcze raz spróbuję może teraz się uda o to screeny https://imgur.com/ceyS6hi https://imgur.com/yw1Jj1m Edytowane 20 Lutego 2020 przez desspo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts