rusofil 0 Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dzień dobry. Przegrzebałam Google za rozwiązaniem swojego problemu i niestety, wciąż go mam. Podłączyłam klawiaturę z wtykiem ps/2 poprzez przejściówkę do portu USB w komputerze. Jedyną aktywność, jaką przejawiła klawiatura, to równoczesne mignięcie diod, to wszystko. Wypróbowałam kilku rozwiązań z Google, ale żadne nie przyniosło rezultatu. Nie znalazłam także sterowników do tej klawiatury pod Windows 10 64 bit (są tylko do 32 bitowego), nie mogę też zaktualizować ich przez menedżera, ponieważ nie pokazuje on tej klawiatury. Podpięcie do innego portu nic nie daje. Wszelkie sterowniki, jakie znajduję, są tylko do Windowsa 7 włącznie (prócz tych jednych, które ponoć są do Win 10 32 bit, ale tego sprawdzić nie mogę). Sposób z modyfikacją tego wiersza w rejestrze nic nie daje: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt Czy to naprawdę możliwe, że Windows 10 nie wspiera tej klawiatury? Czy w ogóle wszystkich klawiatur z wtykiem ps/2? Czy może coś jest nie tak z przejściówką? Klawiatura bowiem działa na starszych komputerach z Windowsem 7. Na forach anglojęzycznych ludzie piszą, że miewają czasem ten problem, ale niektóre urządzenia ps/2 im działają. System: Windows 10 Home 64bit Klawiatura Logitech Deluxe 250 Laptop Lenovo ideapad Proszę o pomoc, skończyły mi się pomysły. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 19 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Klawiatura, jak niemalże każda inna, jest "plug&play" - system powinien natychmiast ją wykryć. Jakim adapterem dysponujesz? Podumać można o adapterze aktywnym, którego kwota będzie ciężka do przełknięcia. Dlaczego tak ostajesz przy tym modelu? Również jestem jego dysponentem, korzystanie jest na krawędzi akceptowalności klawiatury membranowej. Cytuj Link to post Share on other sites
penknife 4 Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 USB jest Pług&Play PS2 nie jest, czyli klawiaturę podłączasz tylko i wyłącznie wtedy, gdy komputer nie podaje napięcia na porty - jest wyłączony Sent from my Lenovo TB3-850M using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Zgadza się, interfejs PS/2 już przekwitł i jest anachroniczny, jednak zastosowanie odpowiedniego konwertera, przywraca go do życia. Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Nie możesz po prostu kupić klawiatury na USB? Za 50-100 PLN kupisz klawiaturę znacznie lepszą od tego dinozaura Logitecha. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts