Kajtooo 0 Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Witam Mam problem z komputerem. Ostatnio kupiłem dysk ADATA XPG SX8200 Pro 512 GB, by przyśpieszyć komputer. Co się jednak okazało komputer włącza się bardzo podobnie, bo wcześniej uruchamiał się w minutę, a teraz ok. 40 sekund. Nie narzekam na odpalanie programów, natomiast ten problem jest dla mnie dziwny. System jest zainstalowany na SSD'ku, sprawdzałem. Tak poza tym odczuwam spadek wydajności konputera, pomimo niedawnej wymiany płyty głównej jak i procesora. Gry takie jak GTA V na średnich uciągają zaledwie 70 FPS. Może to wina płyty głównej i trzeba flashować BIOSa lub zaktualizować do niej sterowniki. Proszę serdecznie o pomoc. Specyfikacja: AMD Ryzen 5 3600 MSI Tomahawk MAX B450 AMD Radeon RX470 Corsair Vengeance 16 GB 3000Mhz Wcześniej wspomniany SSD Toshiba P300 1TB SilentiumPC Vero M1 600W Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Daj SS z AS SSD Benchmark Tak poza tym odczuwam spadek wydajności konputera, pomimo niedawnej wymiany płyty głównej jak i procesora. Co miałeś wcześniej? Cytuj Link to post Share on other sites
mistela222 123 Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 40 sekund od wciśnięcia POWER? Ile trwa ładowanie systemu a ile Post płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
Kajtooo 0 Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 40 sekund od wciśnięcia POWER? Ile trwa ładowanie systemu a ile Post płyty? Post 15 sek, a reszta system Daj SS z AS SSD Benchmark Co miałeś wcześniej? Wcześniej miałem ASRock H110m-hdv i Intel Pentium G4560 Screen: Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 No to teraz pytanie, czy on się hibernuje czy jak to tam microsoft nazywa (nie pamiętam czy jest z automatu obecnie), czy jednak wyłącza całkowicie, np bo zasilacz nie podtrzymuje, bo za mały pobór energii? Oraz czy instalowałeś system na czysto z płytki i przed aktualizacjami już to było... Ps, nie masz opcji fastboot-a, czy czegoś podobnego? 15 sekund post-u wygląda jak normalny długość... Cytuj Link to post Share on other sites
Kajtooo 0 Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 No to teraz pytanie, czy on się hibernuje czy jak to tam microsoft nazywa (nie pamiętam czy jest z automatu obecnie), czy jednak wyłącza całkowicie, np bo zasilacz nie podtrzymuje, bo za mały pobór energii? Oraz czy instalowałeś system na czysto z płytki i przed aktualizacjami już to było... Ps, nie masz opcji fastboot-a, czy czegoś podobnego? 15 sekund post-u wygląda jak normalny długość... 1. Komputer wyłącza się całkowicie, hibernacja jest wyłączona. 2. System instalowany był jakieś 3 lata temu, dwa miesiące temu zrobiłem reset systemu na HDD. 3. O dziwo nie znalazłem, nawet pod zakładką "Boot" czy "Advanced". Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts