Sincerite 208 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 To mi wygląda na takie przeczekiwanie klienta do końca gwarancji. A to SWAP jeszcze gdzieś istnieje czy to jest Wasz wynalazek? Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 To jest chyba wynalazek MSI, bo GB i ASUS odsyłają naprawione płyty, chyba że są całkowicie uwalone. Link to post Share on other sites
BlackCreep 1 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Offset dla napięć jest dostępny w płytach Z87 Heh Szkoda ponieważ kupując Płytę Główną na Z77 od MSI masz nadzieję ze nie będzie odbiegać od konkurencji ale niestety Rozczarowałem się i to Bardzo Nie byłem przekonany do Asrocka ale teraz żałuję że go nie wybrałem (Przynajmniej miał bym Offset ) Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) a ta odnawiana na taki okres ,jaki został do końca gwarancji i w zależności w którym roku sprzęt uległ uszkodzeniu. A nie powinna być wydłużona o czas pobytu w serwisie? Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez mICh@eL Link to post Share on other sites
Ardoos 56 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie kodów wyświetlanych w prawym dolnym rogu ekranu podczas startu komputera, są to kolejno: 99, 9C i A2. Moja płyta to MSI B85-G41. Dodam, że nie komputer jest całkowicie stabilny, wszystko działa i nie mam żadnych nieuzasadnionych restartów i BlueScreenów, ale dla świętego spokoju chciałbym wiedzieć co te kody oznaczają. Link to post Share on other sites
Sincerite 208 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 99 = Super IO InitializationA2 = IDE Detect 1 Link to post Share on other sites
Ardoos 56 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. Prosiłbym jeszcze o krótkie wytłumaczenie tych nazw i napisanie czy to coś złego oznacza Link to post Share on other sites
Sincerite 208 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) To jest informacja o wykrywaniu w/w rzeczy. Nie ma się czym martwić, przynajmniej w przypadku tych dwóch. Tego trzeciego nie pamiętam, więc poczekaj na odpowiedź kogoś innego. @edit: W instrukcji nic nie pisze na ten temat? Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Sincerite Link to post Share on other sites
Ardoos 56 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) To dobrze Ale nadal nie wiem co to są te w/w rzeczy, te nazwy nic mi nie mówią EDIT: przeszukałem całą instrukcję i nie mogę nic znaleźć na temat tych kodów Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Ardoos Link to post Share on other sites
Sincerite 208 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 W instrukcji nic nie pisze na ten temat? Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Poniżej wklejam listę kodów http://www13.speedyshare.com/VYf8w/download/debug-led.JPG 2 Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) tu masz kody do ami biosów > http://www.bioscentral.com/postcodes/amibios.htm# oczywiście u msi brak jakichkolwiek wyjaśnień tych komunikatów ,a nawet opisu funkcji biosu w instrukcji ! żenada ... w giagbycie wszystko działało i było opisane ,w msi nic nie działa i brak opisu - nigdy więcej msi !!!jak można wypuścić ,nie działające i nie sprawdzone biosy do sprzedawanych płyt ? kiedy będzie bios do mojej płyty działający pod i7 2600 ? kiedy kursor myszy przestanie mi się zawieszać w biosie ? kiedy przycisk on/off na klawiaturze ps2 będzie działał ? dlaczego nie ma piknięcia przy starcie kompa ? msi >>> czarna lista zakupów ! nie kupujcie tego badziewia Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez QaziG 1 Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 @up Śmieszą mnie tacy jak Ty, jak tak Ci się ta płyta nie podoba to sprzedaj ją, wyrzuć, spal cokolwiek i kup sobie taką z jakiej będziesz zadowolony. Tylko już tu nie płacz tu bo spamujesz od kilku dni ten temat nic nie wnosząc ciekawego. 3 Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 tu masz kody do ami biosów > http://www.bioscentral.com/postcodes/amibios.htm# oczywiście u msi brak jakichkolwiek wyjaśnień tych komunikatów ,a nawet opisu funkcji biosu w instrukcji ! żenada ... w giagbycie wszystko działało i było opisane ,w msi nic nie działa i brak opisu - nigdy więcej msi !!!jak można wypuścić ,nie działające i nie sprawdzone biosy do sprzedawanych płyt ? kiedy będzie bios do mojej płyty działający pod i7 2600 ? kiedy kursor myszy przestanie mi się zawieszać w biosie ? kiedy przycisk on/off na klawiaturze ps2 będzie działał ? dlaczego nie ma piknięcia przy starcie kompa ? msi >>> czarna lista zakupów ! nie kupujcie tego badziewia Podaj jaki masz model myszy, jaki jest model klawiatury? Jakiego aktualnie BIOSu używasz ? Piknięcia są ale tylko jeśli występują błędy na płycie. Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 MSi dajcie mu jakiegoś gratisa bo jedzie po waszych produktach (uczulenie czy co) Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 @UP jak by tak zrobili, to wszyscy by zaczęli jeździć po nich żeby dostać gratisa Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Kiedyś dawali nawet całkiem fajne gratisy. Do tej pory mam plecak MSI, który był dokładany do 845 PE MAX. Niestety to było dawno temu i wszyscy jakieś gadżety dorzucali (śrubokręty, smycze, torby, etc.). Link to post Share on other sites
Sincerite 208 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 To co, takie osoby nie mają prawa głosu? Po tej płycie nie jedzie dlatego, że jest brzydka ale dlatego, że dzieją się rzeczy, które nie powinny się dziać. Zawieszająca się mysz? Proszę Was.. Link to post Share on other sites
BlackCreep 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Czy kiedykolwiek pojawi się Offset dla Płyt z Z77 ? Czy to będzie coś w rodzaju "exclusive" dla Z87 Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Podaj jaki masz model myszy, jaki jest model klawiatury? Jakiego aktualnie BIOSu używasz ? Piknięcia są ale tylko jeśli występują błędy na płycie. mysz na ps/2 - jpc-m27p klawiatura na ps/2 - mt136b bios 5.0 cpu - i7 2600 nie, nie ma czystych piknięć ,są charczące odgłosy gruźlika jak wyciągnołem na próbę RAM dlaczego zmieniacie przyjętą ogólnie specyfikację kodów dźwiękowych ? skąd mam wiedzieć ,że brak sygnału to nie problem z płytą główną lub zasilaniem ? na której stronie w instrukcji jest to opisane ,że ma nie być beep ? specyfikacja kodów: AMI BIOS Beep Codes 1 Short Beep: Everything's normal No beep: Power supply or system board problem gdzie w instrukcji są opisane funkcje biosu ? - nie ma Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez QaziG Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Może wymień buzzer jeżeli charczy? U mnie normalnie pipczy. Dlaczego nie ma dźwięku na początku? Bo co jak co, ale mnie ten dźwięk denerwował w starym PC i cieszę się, że tak a nie inaczej postąpili. A, że zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje to już inna sprawa.Ale jeżeli chodzi o zasady gwarancji... W zasadzie z jeden strony niepokoi mnie to, a z drugiej słysząc wiele złego o servisie asusa... Co się stanie, to się nie odstanie. Mnie czeka wysłanie płyty głównej na gwarancję: http://forum.benchmark.pl/topic/89917-spc-m40-usb-30-oraz-wyj%C5%9Bcie-s%C5%82uchawkowe-nie-dzia%C5%82aj%C4%85/?do=findComment&comment=1029191 Chyba, że Pan z MSI coś poradzi ;> 1 Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 buzzer jest sprawny 100% ,bo mam jeszcze stary komp z płytą gigabyte i tam pika rasowo jak na buzzer przystało Link to post Share on other sites
Gość Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Moja płyta powędrowała do serwisu, zobaczymy jak pójdzie z naprawą. W zasadzie z jeden strony niepokoi mnie to, a z drugiej słysząc wiele złego o servisie asusa... Przez jakiś czas miałem laptopa Asusa. Same naprawy trwały szybko (zazwyczaj z przesyłką zamknęło się to 5-6 dni), ale jak zareklamowałem laptopa (4 razy na dysku tworzył się bad sector) to czekałem na pieniądze 4 miesiące ... Link to post Share on other sites
michal693 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Widzę że moją sprawą to się ekspert MSI nie zainteresował, dzowniłem również do nich na infolinie i tak samo mnie zbyli jak tutaj na forum . No ale teraz wiem jedno NIGDY już nie kupię i nie polecę nikomu produktu od MSI. Serwis prowadzi tzw SWAP czyli wymianę zepsutej karty graficznej lub płyty głównej na produkt działający. Ojoj nieładnie tak kłamać klienta mi już 3 razy wmawialiście że karta jest nowa, za 3 razem wymieniliście mi na nie dość że uszkodzoną to jeszcze temperatury dochodziły do ponad 90* i karta znowu poleciała do seriwsu, a ja takim sposobem jestem 2 miesiąc bez komputera. Link to post Share on other sites
Mephic 110 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 @up gdybyś reklamował na niezgodność towaru z Umową to już miałbyś nowy egzemplarz lub zwrot kashy, do czego MSI zobowiązuje ustawa. A tak bujasz się dalej na badziewnych warunkach gwarancji. Link to post Share on other sites
Recommended Posts