venexus 0 Napisano 13 Października 2019 Udostępnij Napisano 13 Października 2019 (edytowane) Witam, mam problem z notebookiem (hp mini 210 - 4060ew) mianowicie cały czas ma obciązenie 100% na procesorze przy przeglądaniu stron internetowych. System jest tyle co postawiony, windows 7 thinPc modyfikacja od Sromonika, sprawdzałem jeszcze linuxa, windowsa 7 sartera i profesionala i na każdym to samo. Ramu jest 2GB i tak więcej nie obsłuży bo bios ma blokade na więcej i na systemy 64 bitowe. Dokupiłem do niego SSD, to troche mu sie polepszyło, gdyż na HDD to strone otwierał 10 minut, a teraz jednak da się coś przeglądnąć, ale zużycie dalej 100%. Temeratura w granicy 65%. Macie jakieś pomysły jak go troche rozbujać >?. Czy lepiej zainwestować w jakiegoś poleasingowego, a tego na żyletki ? Ps. Sorry za błąd ortograficzny w nagłówku Edytowane 13 Października 2019 przez venexus Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Października 2019 Udostępnij Napisano 13 Października 2019 "lepiej zainwestować w jakiegoś poleasingowego, a tego na żyletki", też tak myślę... Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 13 Października 2019 Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Sprawdź najpierw jaki proces obciąża to cpu. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 13 Października 2019 Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Możliwe że podłapałeś jakąś infekcję, jak dasz radę zrób logi z FRST. Pobierz i uruchom Farbar Recovery Scan Tool Przed skanem zaznacz Addition.txt. Wklej tekst z tych plików na wklejto.pl i daj tutaj linki. Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 13 Października 2019 Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Macie jakieś pomysły jak go troche rozbujać >?. Procka nie zmienisz, RAMu nie dołożysz a SSD już masz także nie ma za bardzo opcji do jego rozbujania - sam OS pewnie zabiera w okolicy 1GB RAM (a z aktualizacją Windows w tle to nawet więcej) a odpalenie/użycie którejś ze współczesnych przęgladarek WWW szybko zużywa resztę. Generalnie męczarnia. Cytuj Link to post Share on other sites
Aximus 41 Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Najlepsze przyspieszenie dostanie jak go wy******z z drugiego piętra Niestety nic nie ugrasz. To tak jak te nowe pentiumy w nowkach laptopach gdzie wydajność to ok 600pkt na passmarku. Z SSD LEDWO otwiera przeglądarkę. Jakikolwiek poleasing z min 2 generacja procesora będzie szedł jak przecinak względem tego. Plus taki że SSD już masz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts