karolus6 3 Napisano 26 Września 2019 Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Witam, mam problem z komputerem postawionym na windows 3.11. Służył on jako system sterujący do maszyny produkcyjnej. Maszyna jest dosyć stara tak jak i komputer. Problem widoczny na zdjęciu. Nie wiem do końca czy to jest biblioteka windowsowska czy od oprogramowania scady. Komputer jest integralną częścią komputera z maszyną i nic nie zmienialiśmy. Nie wiem również w jakich okolicznościach przytrafił się ten błąd, ponieważ nie było mnie przy tym. Systemu ani scady nie tworzyłem sam. Nie chcieliśmy nic zmieniać w niemieckiej myśli technologicznej. Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 26 Września 2019 Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Nie wiem jak u was z niemieckim i czym jest B1134, ale to spowodowało ogólne naruszenie ochrony w tej bibliotece. Opcje: 1. jeśli B1134 to jakiś moduł - może padł i potrzeba wymiany 2. reinstalacja oprogramowania 3. znaleźć tą bibliotekę i spróbować podmiany pliku. Link to post Share on other sites
karolus6 3 Napisano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Dzięki wielkie za odpowiedź. Z niemieckim u nas bardzo słabo niestety. Problem jest taki, że nie mogę odnaleźć tej biblioteki nigdzie. Dyskietki są niestety rozmagnesowane i nie mam dostępu do nich w ogóle(tam gdzie było oryginalne oprogramowanie). Będę dalej grzebał. Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 26 Września 2019 Udostępnij Napisano 26 Września 2019 (edytowane) http://dll.downloadatoz.com/pxengwin.dll-file.html Zostaje ew. kontakt z działem wsparcia firmy od softu o ile takie jeszcze istnieje. No i szkoda, że przez lata nikt nie zadbał o kopie softu. Edytowane 26 Września 2019 przez chrisplbw Link to post Share on other sites
Rozwiązanie karolus6 3 Napisano 27 Września 2019 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Dzięki za linka. Pliku stamtąd się nie niestety pobrać. Ale znalazłem go już i dzisiaj będę podmieniał. Dzięki za pomoc. A co do kopii softu zgadzam się z tym. Ktoś powinien zadbać o kopie zapasową. Pytanie z innej beczki wie ktoś jak można naprawić uszkodzony plik DLL? Próbuje teraz przez Windowsa to zrobić tylko nie wiem jak do końca to wyjdzie i przez to wolę zapytać wcześniej. Po podmianie pliku program z scady się odpala ale jest błąd zawartości bazy danych. Raz jeszcze dzięki za pomoc. Temat można zamknąć, poradziłem sobie z problemem. Błąd był w bazie danych która odnosiła się do tej biblioteki. Link to post Share on other sites
Recommended Posts