stalowekk 3 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Cześć. Posiadam laptop HP EliteBook. Z dnia na dzień przestał działać tj. nie uruchamiał się Windows. Zamiast tego wyskakiwała informacja "HP PC Hardware Diagnostics UEFI" i 3 opcje do wyboru poniżej tej informacji. Z dostaniem się do bios również był problem, gdy w nim już byłem nie działał klawisz ENTER a po kilku sekundach nawet klawisze strzałek. Niechcący wszedłem w zakładkę z ustawieniem hasła na bios i zamiast wyjść to się zaakceptowałem i teraz nie dość, że mi się system nie uruchamia to na dodatek ustawione mam hasło bios. Rozkręcałem laptop, wyjmowałem baterie nawet na 2 godziny, lecz to nie pomaga na reset bios. Jest jakiś inny sposób na zresetowanie hasła bios? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 A nie kupiłeś go jako poleasingowy z hasłem na bios ??? Podaj dokładny model + nr seryjny to ktoś będzie w stanie Ci pomóc. Są w sieci generatory haseł bios, czasem pomagają w innych modelach zwierało się dwa lub trzy punkty na płycie głównej i hasło się restartowało. Zależy co to za model elitebooka Cytuj Link to post Share on other sites
stalowekk 3 Napisano 23 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Jest to HP EliteBook Folio 9470m. Numer seryjny mogę podać w prywatnej wiadomości osobie, która będzie mi w stanie pomóc. Pytanie, które to styki na płycie, szukałem mniej więcej koło baterii ale nic nie widzę takiego. Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 No musisz użyć hasła master ale to najlepiej z generatora, jak kolega wyżej już napisał są w sieci generatory bezpłatne i do nowszych konstrukcji płatne. Ja jakiś miesiąc temu płaciłem 5 dolarów za hasło do tabletu. Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 możesz spróbować odpiąć baterię główną i baterię zasilania i tak na odpiętych bateriach trzymać power przez 30-50 sekund oczywiście bez wpiętego zasilacza. Potem znów podłączyć obie baterie i sprawdzić. jak nie pomoże to tylko kontakt z support HP i flashowanie Cytuj Link to post Share on other sites
stalowekk 3 Napisano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2019 (edytowane) Darmowy generator wygenerował dwa hasła, ani jedno ani drugie nie podeszło. Z baterią próbowałem już wczoraj i nic to nie daje. Udało mi się zainstalować system więc już jestem prawie w domu. Edytowane 24 Września 2019 przez stalowekk Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts