nullbyte 0 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Witam, jestem w trakcie składania nowego komputera i została mi jedynie karta graficzna. Niedawno miałem u siebie 2 karty od MSI - referencyjną i niereferencyjną w wersji MECH, niestety okazały się sporym niewypałem i obie zwróciłem... Z tego co wyczytałem polecane są modele od Sapphire (Pulse albo oczekiwanie na Nitro+ i jego wyniki) albo PowerColor (Red Devil, którego też jeszcze u nas niema), ale testów jest niestety na chwilę obecną mało... To dobry wybór czy polecilibyście jakiś inne rozwiązanie? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Nitro+ ale musisz chwilę poczekać Cytuj Link to post Share on other sites
peka2003 14 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Witam, jestem w trakcie składania nowego komputera i została mi jedynie karta graficzna. Niedawno miałem u siebie 2 karty od MSI - referencyjną i niereferencyjną w wersji MECH, niestety okazały się sporym niewypałem i obie zwróciłem... Z tego co wyczytałem polecane są modele od Sapphire (Pulse albo oczekiwanie na Nitro+ i jego wyniki) albo PowerColor (Red Devil, którego też jeszcze u nas niema), ale testów jest niestety na chwilę obecną mało... To dobry wybór czy polecilibyście jakiś inne rozwiązanie? Pozdrawiam Może ten? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
nullbyte 0 Napisano 12 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Jak na razie widziałem tylko jedno porównanie RedDevil i Pulse (https://www.youtube.com/watch?v=tYrzyGn7Tho) i wychodzi na to, że RedDevil wypadł niewiele lepiej. Niestety MECH też miał recenzje (https://www.youtube.com/watch?time_continue=227&v=Q4M8IELhG4s), w których niby pod obciążeniem miał niecałe 70 stopni, ja podczas testów dobiłem do ponad 90 stopni na tej karcie Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Ogólnie premiera RX 5700 wygląda na kompletnie nietestowaną w laboratoriach. Mechy i Evoke od MSI mają spapraną sytuację z termopadami, Gigabyte też niezła akcja, ale wypada dużo lepiej od MSI i plasuje tuz za Pulsem od Sapphire Test Gigabyte'a znajdziesz na YT bez problemu choć opinie będą nieraz skrajne (może to kwestia otrzymanej sztuki). Pozostaje czekać na testy PC Devila, Thicc od XFX oraz NItro+ Edytowane 12 Września 2019 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Widziałeś @Chris recki Gaming X? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Widziałeś @Chris recki Gaming X? Nie, bo to już nie zmieni mojego zdania "nigdy więcej MSI" oraz nie podoba mi się ich stylistyka Jeśli miałbym kupować to albo poprawionego Gigabyte'a, albo Sapphire. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 To zobacz jeszcze Red Devila, bo tym razem chińszczyzna serwowana jest na najwyższym poziomie. Co zaś się tyczy awersji do MSI - mnie tłumaczyć nie musisz, bo sam omijam ich płyty główne Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Mechy i Evoke od MSI mają spapraną sytuację z termopadami Ventusy też. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/bios_flashing_amd_s_rx_5700_can_generate_some_hefty_performance_gains/1 edit nie w tym temacie chciałem to wkleić ale tu też pasuje ;p Zabawa biosem na 5700 daje fajne efekty, karty z dual biosem mają duży potencjał. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 No nie gadaj, że kolejny raz ten numer przejdzie... Cytuj Link to post Share on other sites
isbazaj 2847 Napisano 17 Września 2019 Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Dorzucę się do pytania Sapphire RX 5700 XT Pulse 8GB OC czy ASUS Radeon RX 5700 TUF Gaming OC Tak się zastanawiam którą z nich. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 17 Września 2019 Udostępnij Napisano 17 Września 2019 TUF + bios flasz? Cytuj Link to post Share on other sites
nullbyte 0 Napisano 18 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2019 (edytowane) Po sprawdzeniu testów na YT i innych materiałów zostanę przy Red Devilu. Karta dobrze rokuje a na horyzoncie zawsze będzie coś lepszego...Na stronie producenta jest info, że do 60 stopni chłodzenie jest jedynie pasywne, więc mam nadzieję że jak trochę się pobawię to temperatury będą lepsze niż w testach. Jak dobrze pójdzie karta powinna być u mnie w piątek.Sprawdzę jak działa i dorzucę info o tym jakie u mnie były temperatury, może się komuś przyda. Jakby ktoś był zainteresowany tym modelem tutaj jest więcej informacji: https://www.igorslab.media/en/123-2/7/ https://www.techpowerup.com/review/powercolor-radeon-rx-5700-xt-red-devil/4.html https://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_5700_red_devil_review,9.html Edytowane 18 Września 2019 przez nullbyte Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 @Up, a myślałeś nad wersją bez XT + Bios mod? Chłodzenie powinno podołać. Cytuj Link to post Share on other sites
nullbyte 0 Napisano 18 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Nie bawiłem się wcześniej modyfikowaniem biosu na grafice, kompa zmieniam rzadko a tutaj różnica w cenie nie jest aż tak duża żebym się na to kusił. BTW przesiadam się z GTX 750 TI Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 A, to ok - będzie skok Cytuj Link to post Share on other sites
isbazaj 2847 Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 wersją bez XT + Bios mod? Ktoś to testował? Czy to dotyczy każdej rx5700 czy pewne partie? Jednak chyba ja wybiorę kartę od asusa Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 http://forum.benchmark.pl/user/62202-bichits/ Kolega na Pulsie robił Bios mod. Cytuj Link to post Share on other sites
isbazaj 2847 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Zamówiłem PowerColor RX5700 Red Devil 8GB jutro powinna być, będę "flaszować" . Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 No to czekamy na wyniki! A tutaj recka prosto z Antypodów: Wychodzić na to, że Red Devil i wersję XT różni jedynie chip więc Bios-mod powinien nie tło być nawet możliwy ale wręcz dać wymierne korzyści. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts