rsh713 0 Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam mam problem z internetem Posiadam internet orange 10 mb modem livebox 2.0 Gram w grę cs go normalnie mam ping 70-100 na serwerach zalezy od lokalizacji niby wysoki ping ale da się grać nie ma ścin , a jak ktoś używa wifi ping nagle skacze do 300-500 i nie da się grać tak samo strony czy filmy na yt wczytują sie wolno Jest taka możliwość abym pomimo tych 10 mb mógł spokojnie grać i jednocześnie aby członkowie mojej rodziny mogli używać wifi bez żadnych problemów tak by nie było ścin nie wiem może trzeba kupić osobny router wifi . A i dodam jeszcze że na komputerze korzystam z internetu przez kabel Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez rsh713 Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Jest taka możliwość abym pomimo tych 10 mb mógł spokojnie grać i jednocześnie aby członkowie mojej rodziny mogli używać wifi bez żadnych problemów tak by nie było ścin nie wiem może trzeba kupić osobny router wifi . Przydałby się router z QoS. Tylko powiedz jakie osiągasz prędkości internetu na tym liveboxie?Bo jest słynne DO 10 Mb/s. Cytuj Link to post Share on other sites
rsh713 0 Napisano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Tak mam internet do 10 mb Niżej wyniki z speedtest net Ping 42 Pobieranie Mbps 1.50 Przesylanie Mbps 0.41 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Ja też mam do dziesięciu i pobieranie teraz mam 9.30... Cytuj Link to post Share on other sites
rsh713 0 Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Zrobiłem teraz po raz kolejny i wyszło mi pobieranie 3.35 ping 42 a przesyłanie 0.30 więc i tak niewielka różnica Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Te Liveboxy to straszny szajs jest. Zrób tak jak radzi @@Yokai i zainwestuj w porządny router. P.S. @@jarrino, niestety nie każdy ma takie szczęście. Swego czasu też miałem Neo "do 10 Mbps" i przeważnie prędkość oscylowała w granicach 2-3 Mbps. Oczywiście reklamacja nie miała najmniejszego sensu, bo nikt nie powiedział, że będę miał gwarantowaną jakąkolwiek prędkość minimalną. A jak udało się osiągnąć 4 Mbps to już święto było, nic tylko szampana otwierać xD Cytuj Link to post Share on other sites
rsh713 0 Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Właśnie ciężko będzie wymienić modem livebox bo mam telefon stacjonarny również o tym zapomniałem . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Jak zmieni ruter to mu nie wzrośnie prędkość dostarczanego internetu. Otwórz autorze liveboxa w przeglądarce i zobacz jaka tam podali prędkość wysyłania. Od tej prędkości odejmij ok. 2-3 i wyjdzie ci taka jaką dostajesz na ruter. W różnych godzinach może być różna, w zależności od obciążenia sieci.U mnie ich urządzenie sprawdza się raczej bez kłopotów, no i w razie czego wymieniam bez problemu na nowy (przez ładnych parę lat tylko dwa razy). Możesz też do nich zadzwonić i poprosić o połączenie z kimś, kto ma wgląd w prędkości wysyłane do ciebie... Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 ciężko będzie wymienić modem livebox bo mam telefon stacjonarny Co ma piernik do wiatraka ? Jak zmieni ruter to mu nie wzrośnie prędkość dostarczanego internetu. Prędkość nie wzrośnie, ale problem z pingami może zniknie. Warto spróbować. Ewentualnie zgłosić problem technikom z Orange, jeśli winny jest router, to powinni bezpłatnie naprawić/wymienić na nowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Nie masz lte? Bo wtedy na czas gry można sobie telefon podpiąć jeśli masz jakikolwiek pakiet danych. Używam na cały dom lte od plusa bo orange na kablu też u mnie by działał do 10mb (filmu w 4k już bym nie obejrzał). Szybkości mam wystarczające w 90%. Ale w godzinach wieczornych kiedy domownicy coś oglądają to niestety czasem też mam przycięcia podczas grania. I wtedy właśnie udostępniam internet z telefonu co załatwia problem. Cytuj Link to post Share on other sites
rsh713 0 Napisano 1 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2019 (edytowane) Zastanawiam się nad lte , czy orange lte jest warty do gier i czy bedzie lepszy od tych 10 mb drogą kablowa minusem jest to że są limity ale korzystał bym z lte tylko do gier gram od 18-23 czasem krócej . Mimo że mieszkam w małej miejscowości zasięg jest w miarę ok ale z tego co czytałem w lte mogę być przeciążenia jak dużo osób korzysta . Do końca września 2020 r. w mojej miejscowości ma być światłowód ale tyle nie chce mi się czekać aż bo człowiek tylko się wkurza że nie może normalnie pograć . A i czy w orange jest taka możliwość abym miał jednocześnie internet domowy kablowy dla rodziny i internet lte tylko dla siebie jakoś w pakiecie. Edytowane 1 Października 2019 przez rsh713 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Października 2019 Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Zadzwoń do nich a otrzymasz pełną odpowiedź... Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 2 Października 2019 Udostępnij Napisano 2 Października 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o lte to warto sprawdzić każdą sieć przed zakupem. Kupując kartę np. Lub zaprosić znajomych którzy mają inną sieć w celach testowych. Ewentualnie kupując przez internet masz czas 14 dni na zwrot. Edytowane 2 Października 2019 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 A i czy w orange jest taka możliwość abym miał jednocześnie internet domowy kablowy dla rodziny i internet lte tylko dla siebie jakoś w pakiecie Owszem, jest to jak najbardziej możliwe, sam kiedyś tak miałem przez jakiś czas, tyle że wtedy też płaci się "podwójnie", czyli jeden rachunek za internet stacjonarny, a drugi za LTE. Dwóch w cenie jednego nikt ci raczej nie da… Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts