Dalar 28 Napisano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Cześć,Mam problem z antywirusem Avast.Rozchodzi się o to, że po instalacji Avasta na wersji systemu 1809 i po późniejszej aktualizacji win 10 do wersji 1903 avast sam znika kasując/uszkadzając przy okazji pare innych programów między innymi sterowniki do karty graficznej przez co musiałem robic formata.Teraz stoje przed wyborem antywirusa albo i nie instalować go wcale (czy avast ma lepszą skuteczność od windowsowego defendra ? hmm...)Spotkał się ktoś z czymś podobnym ? Słyszałem, że Avast blokował aktualizacje 1809 ale żeby sam się usuwał ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) A spróbuj wgrać go, po aktualizacji 1903...(płatny czy darmowy ?) Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Dalar 28 Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Darmowy. Dodatkowe dziwne jest to, że problem pojawiał się na drugi dzien. Zauważyłem też, że po instalacji Avasta windows defender dalej był aktywny, a powinno go chyba wyłączyc Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Mialem pare lat temu Avasta - nie dosc ze przepuszczal sporo syfu do systemu to jeszcze blokowal strony ktore w rzeczywistości byly wolne od wirusów. Od 2 lat uzywam Kaspersky Free i mam swiety spokoj Cytuj Link to post Share on other sites
Dalar 28 Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Temat do wywalenia, kupiłem eset'a. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Avast Free w Windows 10 obok Defendera nie ma sensu. Skuteczność obu programów jest podobna tyle że Avast zamula strasznie. Wystarczy darmowy, skuteczny firewall i Defender daje radę ogarnąć syf z neta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts