Skocz do zawartości

RTX 2070 - najlepszy wybór

Recommended Posts

Nie wiem, ale z przecieków 2060 super ma być droższy na start niż zwykłą 2060

No właśnie :) Może dojść do sytuacji kiedy 2070 w promocji,takiej do 2.000pln i niżej będzie jednym z najbardziej opłacalnych Turingów. Super2060 ma być trochę słabszy od 2070,a cena jeśli się potwierdzi,to będzie właśnie około 2.000pln .Widzę że 2070 KF2A wyczyszczone ze sklepu w promo cenie :)

Edytowane przez Dominik132
Czekać można na następna generację GPU ale nie na odgrzany kotlet,dla 5%.   -no i oczywiście Super to będą,ale ceny

:D

Poczekaj na RTX Super. Dużo wskazuje na to że RTX 2060 Super prawdopodobnie będzie mieć 8GB VRAM, będzie wydajnościowo podobny do RTX 2070 i standardowa wersja kosztować ma około 1950zł. Oficjalne ceny oraz parametry Super mają się pokazać na dniach, także myślę że warto poczekać...

I to jest to super? 8gb vram.. wow śiuper!

czy to znaczy że,2060 "nieśiuper" za chwilę podzieli losy 1060 3gb i będzie sprzedawana w secondhandzie w cenie elektrozłomu?

Już widzę jak 2060śiuper 8gb za 1950pln przelatuje 2070 za ~2200pln którego na rynku jest jeszcze w opór. To co z nim zrobią?utwardzą grunty za magazynami?

Szkoda strzępić języka, odgrzewają kotleta tylko po to żeby sztucznie poszerzyć ofertę, tak aby każdemu się wydawało że znajdzie dla siebie coś "ŚIUPER", a chodzi jak zwykle o to żeby złoić tyłka każdemu po równo ile wlezie, jak dla mnie to popelina i nic więcej. 

Do puki nie pojawi się na rynku co najmniej jeszcze jeden poważny konkurent to będzie trzeba przepłacać za te "SUPER" karty, bo jedynym ograniczeniem dla cen jest w tej chwili popyt.

Edytowane przez pendzel_3

Czekać można na następna generację GPU ale nie na odgrzany kotlet,dla 5%.

-no i oczywiście Super to będą,ale ceny

Jak tam - widziałeś już nowe ceny kart np. 2070 jak tytułowa ? taka sama cena jak 2070 a wydajność zbliżona do 2080 i wzrost nie o 5% a nawet 15%.  :->

n

Już widzę jak 2060śiuper 8gb za 1950pln przelatuje 2070 za ~2200pln którego na rynku jest jeszcze w opór. To co z nim zrobią?utwardzą grunty za magazynami?

Pomyliłem się nie za 1950 tylko 1900zł, wydajnościowo jak 2070 która kosztuję 2200zł jak napisałeś. Tak więc ile mamy? 3 stówki w kieszeni?. Jak pytałeś co z 2070, może jak będą utwardzać nim grunt to odpalą ci jakąś. Jednak stało się faktem że 2060S zastąpi zwykłą 2070. Czyli warto było poczekać

Edytowane przez kieta1984

Pomyliłem się nie za 1950 tylko 1900zł, wydajnościowo jak 2070 która kosztuję 2200zł jak napisałeś. Tak więc ile mamy? 3 stówki w kieszeni?. Jak pytałeś co z 2070, może jak będą utwardzać nim grunt to odpalą ci jakąś. Jednak stało się faktem że 2060S zastąpi 2070. Czyli warto było poczekać

Fakt nie miałem racji, po prostu wycofują 2070 zamiast utwardzać nimi grunt... ale 2070 też już leci z cen bo to co zostało trzeba będzie jakoś opchnąć,

https://allegro.pl/oferta/msi-geforce-rtx-2070-armor-8g-8gb-gddr6-256-bit-7820815686?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed

Nieciekawa sytuacja dla hurtowników którzy z dnia na dzień mogą zostać z pewnymi zapasami karty która nie sprzeda się za więcej niż 2k.

Do puki nie pojawi się na rynku co najmniej jeszcze jeden poważny konkurent to będzie trzeba przepłacać za te "SUPER" karty, bo jedynym ograniczeniem dla cen jest w tej chwili popyt.

to podtrzymuję dalej  ;)

Nie tylko przepłaca się za Super, zaczęło się  od mniej więcej Gtx 1070, 1080 i na zwykłych Rtx kończąc . Niestety nie idzie to w dobrym kierunku

Edytowane przez kieta1984