rafal12322 5840 Napisano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Elden Ring to kolejna gra studia From Software osadzona w klimacie mrocznego dark fantasy. W pracach nad scenariuszem do gry pomagał również George R. R. Martin czyli autor Pieśni Lodu i Ognia. Podobnie jak poprzednie produkcje studia, gra ma cechować się wysokim poziomem trudności oraz znanymi mechanizmami z tym, że otrzymamy tutaj bardziej otwartą strukturę świata. Nie oznacza to jednak, że dostaniemy duży i pusty świat a raczej złożone, skomplikowane i wielopoziomowe lokacje, dostępu do których będą strzegli wymagający przeciwnicy. Pod względem rozgrywki dostaniemy to co już znamy z poprzednich produkcji, prawdopodobnie będą wykorzystane mechanizmy znane zarówno z serii Souls jak i Sekiro czyli sposobów na pokonywanie przeciwników będzie całe spektrum. Powróci kreator postaci oraz różnorodność przedmiotów z których będziemy mogli korzystać. Świat gry ma być podzielony na swego rodzaju rejony z których zapewne każdy będzie posiadał unikalnych przeciwników mini-bossów oraz bossów. Gra zapowiada się rewelacyjnie i już nie mogę się doczekać Premiera : 21 stycznia 2022r. Platformy: PC, PS4, XBO --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wygląda, że Elden Ring nie zmieni sposobu prowadzenia narracji w stosunku do serii Souls. Nadal będziemy szukać przedmiotów, czytać opisy i odkrywać zawartą w nich fabułę https://www.ppe.pl/news/134113/elden-ring-hidetaka-miyazaki-dark-souls-narracja-fabula.html 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 1 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Zaczyna się coś dziać w temacie Pojawiły się pierwsze wycieki z gry, czyli całkiem możliwe że jeszcze w tym miesiącu w końcu zobaczymy coś nowego Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 12 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 I mamy coś oficjalnego Premiera : 21 stycznia 2022r. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Wszystkie informacje o Elden Ring 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2021 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Zapowiada się świetna przygoda, nie mogę się doczekać 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Są już materiały z zamkniętych testów 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 Trochę o finalnej wersji i zmianach jakie nastąpiły od czasu testów sieciowych https://www.gry-online.pl/newsroom/elden-ring-na-gameplayach-z-finalnej-wersji-gry-znamy-wymagania-s/z721497 Miałem brać na PS4 ale chyba jednak wleci wersja PC bo będzie znacznie ładniej i przede wszystkim płynniej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Na metacritic gra ma 97, zapowiada się gra roku bez dwóch zdań Dość obszerna i szczegółowa recka https://www.gram.pl/artykul/elden-ring-recenzja-opus-magnum-from-software Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 25 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Jak narazie po kilku h grania, jest bardzo dobrze, gra roku Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego W końcu zapowiedziane Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 22 Maja Autor Udostępnij Napisano 22 Maja Jeszcze tylko niespełna miesiąc https://www.youtube.com/watch?v=6uT8wGtB3yQ Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca Pograłem trochę w dodatek i jest mega. FromSoftware pokazuje niektórym jak się robi rozszerzenia, do gier które są wielkości pojedynczej gry singlowej, zachowując przy tym stosunkowo przystępną cenę. Jak już znalazłem wejście do rozszerzenia co swoją droga zajęło mi dobre pół godziny, bo po dwóch latach przerwy zapomniało mi się, gdzie to miejsce jest a pod koniec zorientowałem się, że przecież jest tam szybka podróż... Ale po tych wszystkich perturbacjach udało się wejść i początkowy widok na te pola pełne nagrobków które widzieliśmy w trailerach jest równie emocjonujący i wywołuje podobny efekt wow jak ujrzenie pierwszy raz Pogrobna. Porównując to do początkowej lokacji z podstawki tu jest mroczniej. Całość ogarnia taki posępny, ciężki klimat. Poza tym jest to stary dobry Elden z walką, mechanikami i całą resztą znaną z podstawki, oczywiście wzbogacone o nowe rozwiązania i przeciwników. Sama walka nie odbiega znacząco od tego co znamy, są nowi przeciwnicy z nowymi zestawami ataków oraz broniami. Jedni biją mocniej inni słabiej, natomiast nie należy nikogo lekceważyć, bo typek, który wydaje się łatwy do pokonania, może jednym ciosem przywalić tak, że zlatuje prawie cały pasek hp do zera. Mini bossowie to już w ogóle inna bajka, bo ci to dopiero pokazują kto tu rządzi i jak na razie wycierają mną glebę jak im się podoba. Do bossa jeszcze nie dotarłem, bo staram się dużo eksplorować, żeby jak najmniej stracić, bo ten świat wręcz zachęca do zapuszczania się w odległe tereny, ale już sobie wyobrażam co oni pokażą. Póki co wrażenia jak najbardziej pozytywne, nie żałuje kupna, bo było warto. Na leciwym PS4 Pro gra działa dobrze, czasami są niewielkie spadki klatek, ale tak to jest w miarę płynnie. Spodziewałem się, że będzie gorzej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts