BududubNow 1 Napisano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Witam. Mam od paru dni Redmi Note 7 i po paru dniach uzytkowania wyskoczyla mi opcja "czyszczenia" tzw. "sprzątaczem". Ta opcja jest też jak sie wchodzi w opcje dot. pamięci wewnętrznej, i tam jest "sprzątacz" właśnie na samym dole. I tam są tak jakby dwie mozliwosci, czyszczenie i dokładne czyszczenie. To drugie mnie nie interesuje ale mam pytanie co do tego pierwszego. Czy robiąc takie czyszczenie, nie usunie mi poadanych przeze mnie plikow, czyli mojej muzyki, filmow, ani ustawień aplikacji? Bo wiem że tą drugą metodą to on nawet chce mi niektore piosenki usunac bo mają więcej niż 10MB... Ktoś tego używał? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Pierwsza opcja jest bezpieczna, usuwa pliki tymczasowe i inne śmieci. Druga opcja wynajduje np. duże pliki i proponuje ich usunięcie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BududubNow 1 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Pierwsza opcja jest bezpieczna O to mi wlasnie chodzilo. Ustawilem zeby przypomnenie wyskakiwalo co tydzien, ale nie wiem na ile ustawic opcję "rozmar kosza tymczasowego" czy jakos tak, nie moge teraz dokladnie sprawdzic jak ta nazwa była, ale coś o koszu. Standardowo jest 100 MB, nie zmieniałem tego. Co ta opcja zmienia? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Po prostu jak pliki śmieci przekroczą jakąś wartość, to program przypomina o tym. Cytuj Link to post Share on other sites
BududubNow 1 Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 No wlasnie nie, nie dziala to tak, bo mam ponad 300 MB smieci (glownie youtube, szybko sie zapycha), a przypomnienia nie ma. Tez tak myslalem na poczatku ale to nie tak (tymbardziej ze to jest w kategorii opcji "przypomnienia"). Cytuj Link to post Share on other sites
Gagarin 5 Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Też mam pytanie dotyczące sprzątacza. Gdzie sprawdzić ile pamięci zajmuje mi ta aplikacja? W standardowym miejscu: Ustawienia-Aplikacje, w ogóle jej nie ma. Jak to określić? Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Jest w Aplikacjach. Trzy kropki w prawym górnym (w miui 12.5.x przynajmniej) i zaznacz pokaż wszystkie aplikacje by pokazywało systemowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Gagarin 5 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Mam! dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts