adrian0380 7 Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Witam. Szukam drukarki (+skaner) do 300zł. Generalnie drukuje w czarno-białym i od czasu do czasu w kolorze. 1500 stron w czarno białym/rok - tyle mniej wiecej bede zużywał a kolor 100 stron/rok. Zależy mi też na wymianie tuszów w rozsądnych cenach. Sentyment mam do Canona. Jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Drukarka będzie albo droga i tania w eksploatacji, albo tania i droższa w eksploatacji. Szczególnie, jak mówisz o druku ok. 120-130 stron / miesiąc. Przy takiej ilości myślałbym nad dołożeniem do któregokolwiek modeli z serii: - HP Ink - Epson EcoTank - Brother Inkbenefit Ceny niestety ok 500-600 zł. Za to tusze kosztują grosze. Alternatywnie - odpuścić druk kolorowy, kupić najtańszą drukarkę laserową(monochromatyczną) + do skanowania korzystać z aplikacji na telefon. Starszy model tej drukarki mam i jest ok: + tanie zamienniki w Allegro, działają bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
zajec 1 Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Podłączę sie pod temat bo ja też potrzebuję Waszej pomocy w znalezieniu następcy dla Samsung ML-2165W, dotychczasowa służyła mi przez kilka ładnych lat w sumie przez całe studia i jeszcze trochę. Mała, tania w eksploatacji - toner nówka sztuka ~40 zł i starcza na naprawdę sporo drukowania. Niestety usiałem się rozstać. To są główne wymagania mała, tania w eksploatacji i obsługa przez Wi-Fi ( z tym samsung miał czasem problem). Cena też w okolicach samsunga czyli do 300 zł. Czy ktoś z Was zna lepszy produkt ? Czy wybór sprowadza się tylko do: HP LaserJet Pro M15w za 279,00 zł vs HP Samsung Xpress SL‑M2026W 279,00 zł Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Podłączę sie pod temat bo ja też potrzebuję Waszej pomocy w znalezieniu następcy dla Samsung ML-2165W, dotychczasowa służyła mi przez kilka ładnych lat w sumie przez całe studia i jeszcze trochę. Mała, tania w eksploatacji - toner nówka sztuka ~40 zł i starcza na naprawdę sporo drukowania. Niestety usiałem się rozstać. To są główne wymagania mała, tania w eksploatacji i obsługa przez Wi-Fi ( z tym samsung miał czasem problem). Cena też w okolicach samsunga czyli do 300 zł. Czy ktoś z Was zna lepszy produkt ? Czy wybór sprowadza się tylko do: HP LaserJet Pro M15w za 279,00 zł vs HP Samsung Xpress SL‑M2026W 279,00 zł patrząc na porównanie drukarek to prawie jedno i to samo, Laset Jet jest klasyczną drukarką HP, a drukarki Samsung zostały kupione przez HP i są sprzedawane pod tą "specjalną nazwą". Osobiście brałbym tą drugą, bo podają lepszą moc przerobową, a to zawsze na plus, nawet przy małym obłożeniu druku. Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 szukaj w lokalnych serwisach ksero (uzywanej): HP LaserJet Pro M1536dnf do 300 pln powinni załatwić taką z ok 100-120 k licznikiem, a robią nawet 400 k wydruków fakt co te 100k trzeba zregenerować zespół utrwalania ale i tak jest to cena w przedziale (100-200 pln) a masz dodatkowo skaner, zamienniki tonera w dobrej cenie zespolone razem z bębnem więc nie musisz kupować osobno co wpływa na jakość Cytuj Link to post Share on other sites
vivaldi2004 3 Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Dzień dobry, czy model HP LaserJet Pro 200 M251n za 250zł jest wart swojej ceny? Dziękuję za cenne wskazówki Przebieg: 8160 wydruków Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 wydaje się spoko , przy takim przebiegu zespół grzewczy nie powinien wymagać przez jakiś czas jeszcze regeneracji. rolkę pobierania papieru powinieneś znaleźć na alledrogo Cytuj Link to post Share on other sites
jmichael 8 Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Nie szedłbym w atramentówki - są wolne i wbrew pozorom drogie w eksplatacji. Kupiłbym rozłącznie skaner z drukarką. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
skylake 140 Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Kilka dni temu kupiłem Samsung a m2026 jest mała i szybka no i co najważniejsze cichutka nigdy więcej atramentówek. Także jak coś polecam tylko nie ma wifi no i znajdź w dobrej cenie do max 250zł Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Przez Google cloud print dodasz drukarkę z systemu do swojego konta i bedziesz poprzez wifi mógł wydrukować z telefonu ( musisz być zalogowany na to samo konto google i niestety PC musi być włączony, co i tak ułatwi druk dokumentów z aplikacji mobilnych. Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Można przez Google Cloud, ale to jakoś mało wygodne, albo po prostu kupić drukarkę z wi-fi, ten sam model, ale z modułem wi-fi kosztuje niewiele więcej: SAMSUNG SL-M2026W (różni się dopisaniem 'w' w nazwie produktu, 'w' od 'wireless') Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts