SSJ Maro 0 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Witam wszystkich Szukam słuchawek i wzmacniacza przeznaczonego tylko do gier typu FPS (Rainbow Six,Call of Duty: Black Ops 4) muzyka mnie nie interesuje. Moj budzet wynosi na to wszystko 2000zł. Zastanawiam sie nad sluchawkami Beyerdynamic DT990 Edition 600 Ohm oraz wzmacniaczem AUNE X1s, pytanie tylko czy bedzie to dobry wybor do gier? zaplacilbym za to mniej wiecej 1700zl wiec moze znajdzie sie cos lepszego by zamknac sie w mojej przeznaczonej sumie ktora moge wydac na sprzet. Panowie! juz raz mi pomogliscie na tym forum i znow na to licze, dziekuje za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6357 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 W takim razie napisz, co miałeś przez ten czas od kiedy Ci pomogliśmy i dlaczego teraz powraca temat sprzętu pod gry? Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 W takim razie napisz, co miałeś przez ten czas od kiedy Ci pomogliśmy i dlaczego teraz powraca temat sprzętu pod gry? Miałem słuchawki AKG K550 MKIII oraz karte dzwiekowa Creative Sound BlasterX AE-5. Wszystko grało swietnie ale brakowalo mi troche tej dokladnosci w grach. Ten zestaw dałem mlodszemu bratu w prezencie Cytuj Link to post Share on other sites
kapsel82 0 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Może warto rzucić okiem na https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/audeze-mobius.html. Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 ATH AD700X z dragonfly red. I to nie będzie tak że "wow ale różnica". Wiele zależy od samej gry. Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 ATH AD700X z dragonfly red. I to nie będzie tak że "wow ale różnica". Wiele zależy od samej gry. Dziekuje za propozycje ale nadal mamy tysiaka w zapasie, moze da sie cos lepszego wybrac Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 To coś w co wsadzisz opa 301b i będzie duża przestrzeń i scena Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Szukasz zestawu tylko do gier. Serio nie ma sensu wydawać więcej. Ewentualnie jakby ci się udało kupić Senki HD58X edycji massdrop, wtjmujesz wtedy wkładki i masz cholernie precyzyjne słuchawki do gier. Edit: tak się składa że są jedne na olx. Wpisz na youtube i posłuchaj recenzji. Edytowane 21 Maja 2019 przez FreeQ Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Szukasz zestawu tylko do gier. Serio nie ma sensu wydawać więcej. Ewentualnie jakby ci się udało kupić Senki HD58X edycji massdrop, wtjmujesz wtedy wkładki i masz cholernie precyzyjne słuchawki do gier. Edit: tak się składa że są jedne na olx. Wpisz na youtube i posłuchaj recenzji. Dziekuje za kolejny zestaw. Wieczorem usiade do lektury, bo teraz jestem w pracy.Jesli ktos ma inne propozycje to prosze pisac Edytowane 21 Maja 2019 przez SSJ Maro Cytuj Link to post Share on other sites
tazik21 22 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) SteelSeries Arctis Pro Wireless czarne 1399 zł Edytowane 21 Maja 2019 przez tazik21 Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) SteelSeries Arctis Pro Wireless czarne 1399 złBylem w posiadaniu SteelSeries Arctis Pro + GameDAC i nie bylem z nich zadowolony. Raczej nie wroce do tej firmy ale dziekuje za propozycje Edytowane 21 Maja 2019 przez SSJ Maro Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 SteelSeries Arctis Pro Wireless czarne 1399 zł Polecasz ponieważ też się naciołeś na to szrociwo. Czy masz jakieś logiczne uzasadnienie i porównanie do innych sprzętów? Dziekuje za kolejny zestaw. Wieczorem usiade do lektury, bo teraz jestem w pracy.Jesli ktos ma inne propozycje to prosze pisac Hmm może q701 tylko trzeba bu to dobrze napędzic może nowy burson play? Tylko sam nie wiem jak to gra niestety trzeba by o jakieś recki zachaczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Mamut1337 28 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 SteelSeries Arctis Pro Wireless czarne 1399 zł Oszalałeś Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 To byłaby główna nominacja roku, pod tytułem "jak zmarnować ponad tysiąc złotych na modernizacje pc audio". 2 Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Tez bylem kiedys podjarany firma Razer, ale Wasze forum szybko wybiło mi to z glowy i bardzo dobrze (nigdy wiecej takich firm). Co do wyboru sluchawek to nadal szukam,czytam i nie moge sie zdecydowac.. FreeQ polecił Sennheiser HD58X wszystko pieknie, tylko uzywane sluchawki strasznie mnie odpychaja. Mial ktos stycznosc z nimi? jesli odczuje roznice z moim poprzednim zestawie to jestem sklonny je kupic. Bleck55 polecił AKG Q701. Czytalem recenzje na stronie Audiofanatyk i wszystko sie zgadza co do moich oczekiwan (sa w stanie wylapac najdrobniejszy dzwiek wiec w grach powinny sie spisac) tylko pod co je podlaczyc? by wyciagnac z nich jak najwiecej korzysci jesli chodzi o gry. Nie skupiam sie tylko na tych dwoch modelach, jesli ktos spedzil czas z innymi sluchawkami i sprostaja moim oczekiwaniom to prosze o ich podanie. Dziekuje Wszystkim ktorzy sie udzielaja i wybaczcie za moje marudzenie Edytowane 22 Maja 2019 przez SSJ Maro Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 No ja swoje 701 wypinalem pod aune s6 i bursona conductora v2 i dawały radę ale wiadomo ja mam świra. Dawno nie słuchałem nic tańszego. Widziałem że często Polaka ostatnio jakieś ifi nano czy jakoś tak. Może aune s1x by je fajnie u ciągnęło ale nie słuchałem takiego zestawienia. Ath-r70x też by się wydawały fajnym wyborem ale też lubią prąd Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6357 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Dawno nie słuchałem nic tańszego. Wyjdź stąd gościu i nie wracaj! Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Wyjdź stąd gościu i nie wracaj! No co prawdę mówię chociaż ostatnio do xduoo xd-05 pchalem bursony ss v6 . Mocowe to małe bydle jest Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Juz sam nie wiem co wybrac.. wszystkie te sluchawki sa fajne. Czym wiecej czytam tym bardziej mam metlik w glowie Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 witam posiadam słuchawki Q701, HD600, HD800 i jeszcze kilka, w posiadaniu mam DACi: Nostromo 5H, OPPO HA-1 używam tego nie tylko do słuchania muzy ... też troszkę grywam i do grania mogę polecić tor : Nostromo + Q701 (wydaje mi się, choć "audiofilem" nie jestem, że tu jest dokładniejsze pozycjonowanie niż w OPPO+Q701) lub OPPO+Q701 AKG Q701 do grania polecam z czystym sumieniem Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) witam posiadam słuchawki Q701, HD600, HD800 i jeszcze kilka, w posiadaniu mam DACi: Nostromo 5H, OPPO HA-1 używam tego nie tylko do słuchania muzy ... też troszkę grywam i do grania mogę polecić tor : Nostromo + Q701 (wydaje mi się, choć "audiofilem" nie jestem, że tu jest dokładniejsze pozycjonowanie niż w OPPO+Q701) lub OPPO+Q701 AKG Q701 do grania polecam z czystym sumieniem Dziekuje bardzo za podzielenie sie swoimi doswiadczeniami, bardzo duzo to dla mnie znaczy Czy mozna gdzies kupic nowe AKG Q701? bo widze tylko uzywane. Edytowane 22 Maja 2019 przez SSJ Maro Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Nie wiem czy najtaniej nie wyjdzie Ci K7XX z massdropa albo gdzieś już z Polski. To jest w głodnej mierze to samo granie i dokładnie ta sama konstrukcja. E: Jak słuchawki do Ciebie przyjdą to polecam się pobawić w delikatnie mody. Nie wnoszą one rewolucji, ale bez utraty gwarancji można delikatnie zmienić brzmienie. Edytowane 22 Maja 2019 przez Pepis Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Po Waszych odpowiedziach mam zamiar zamowic K7XX lub Q701 ale nasuwa mi sie kolejne pytanie(wybaczcie ). Co mysliscie o zestawie takim: AKG K702+Nostromo 5H? czy beda gorsze w grach od K7XX lub Q701? te K702 moglbym zamowic bezproblemu Edytowane 23 Maja 2019 przez SSJ Maro Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Recenzję K7XX i Q701 masz na audiofanatyku wystarczy porównać. Natomiast uważam że ATH AD700X sprawdzą się lepiej. Serwują scenę bardziej twójwymiarową gdzie w AKG bardziej dominuje szerokość(głębia ma mniejszy priorytet). Dodatkowo precyzyjniej układają dźwięk przed tobą. Cytuj Link to post Share on other sites
SSJ Maro 0 Napisano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Recenzję K7XX i Q701 masz na audiofanatyku wystarczy porównać. Natomiast uważam że ATH AD700X sprawdzą się lepiej. Serwują scenę bardziej twójwymiarową gdzie w AKG bardziej dominuje szerokość(głębia ma mniejszy priorytet). Dodatkowo precyzyjniej układają dźwięk przed tobą. Hmm a jaki bys polecil wzmacniacz do sluchawek ATH AD700X? wiem, ze wczesniej pisales o Dragonfly Red ale wolalbym miec jednak przed soba zmiane glosnosci sluchawek itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts