MariuszB35PL 617 Napisano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Kurde, strix rx5700xt za 1600 się trafił nowy, może wrócę do 5700xt jednak xD Po tej poprawce wydaje się ze B. Dobra karta - 1300rpm Co myslicie? Kupować tego strixa? Czy wstrzymać się na 770 do premiery big Navi Bierz rx5700xt i sterowniki 20.4.2 i będzie dobrze 1600 to bardzo dobra cena Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez MariuszB35PL Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Bierz rx5700xt i sterowniki 20.4.2 i będzie dobrze 1600 to bardzo dobra cenaWiem bo miałem TUF i się nie boje radkow, ale tego co zaprezentuje następna generacja. Chyba się jednak wstrzymam Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Bierz rx5700xt i sterowniki 20.4.2 i będzie dobrze 1600 to bardzo dobra cena 20.7.2 są dużo lepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Ej a wiecie czy gry od AMD dostaje się tez w Polsce, jeśli tak to w jakich sklepach? www.amd.com/pl/gaming/raise-the-game Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez uberas Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Na AMD Rewards masz regulamin, a tam wypisane wszystkie sklepy z całej Europy Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 No cóż, nie widziałem na stronie mobilnej Nadal się zastanawiam czy brać tego strixa.. dochodzą jeszcze te dwie gry.. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 5700 XT za ~1600 i jeszcze dwie gry? Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 5700 XT za ~1600 i jeszcze dwie gry?Tak, ale to i tak słaba okazja wg mnie, TUF kupiłem za 1000 nowa a im dalej płynie czas tym gorzej dla 5700xt Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Gdzie można kupić 5700xt za 1000.... Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Gdzie można kupić 5700xt za 1000....Wkurzają mnie takie pytania. Oczywiście, ze od ręki nie kupisz za 1000, musisz szukać ślęczeć odświeżać różne strony i wpadnie. To nie jest tak ze sobie wyślę linka za 1000, w trakcie wysyłania już byłby wykupiony. To walka. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Pewnie w Anglii, więc będziemy musieli obejść się smakiem Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Wkurzają mnie takie pytania @up, spokojnie to było tylko retorycznie pytanie @@MQK, wiemy że kupiłeś od Turka na Portobello Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 @Up a nie od Americano z plaży w Juracie? Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Jeżeli amazon uk to wspomniane wyżej domysły, to tak Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Ciekawa informacja nt. awaryjności Navi: https://wccftech.com/mindfactory-report-amd-gpus-fail-more-often-than-those-from-nvidia/ Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Ciekawa informacja nt. awaryjności Navi: https://wccftech.com/mindfactory-report-amd-gpus-fail-more-often-than-those-from-nvidia/ Już dawno o tym napisałem. Pytanie jest takie ile tych kart fizycznie było sprawnych a w ilu jedynie same sterowniki były problemem bo "black screen" był powodem olbrzymiej fali zwrotów Navi Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Już dawno o tym napisałem. Pytanie jest takie ile tych kart fizycznie było sprawnych a w ilu jedynie same sterowniki były problemem bo "black screen" był powodem olbrzymiej fali zwrotów Navi No sory, ale jak ktoś kupuje produkt to ma działać teraz a nie za pol roku jak AMD naprawi sterowniki. Wg mnie właśnie tak to powinno się prezentować, karty nie spełniały swojej roli tj. Były defektywne - wywalały black screeny. Amd skopało launch i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Polecany Power color red devil troszku zawyżył średnia Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Ciekawa informacja nt. awaryjności Navi: https://wccftech.com/mindfactory-report-amd-gpus-fail-more-often-than-those-from-nvidia/ a asus gdzie ? dziś odbieram strixa 5700 xt ze sferisa 1829 z wysyłką wyszedł, ze zwrotem asusa -180 wyjdzie 1649, czym testujecie i odczytujecie temperatury ? To wrzucę jak się pobawię. Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Telpher Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 HwINFO wystarczy w zupełności Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Z tym zwrotem od Asusa @Telpher to się nie rozpędzają. Kupowałem X570-P z Cashback od nich (100 pln) i sprawę rozpatrzyli po 3 miesiącach od złożenia (pozytywnie) ale na wypłatę nadal czekam (10. miesiąc ). Z mojej strony środkowy palec dla Chińczyków i nigdy więcej żadnych Cashbacków... Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Z tym zwrotem od Asusa @Telpher to się nie rozpędzają. Kupowałem X570-P z Cashback od nich (100 pln) i sprawę rozpatrzyli po 3 miesiącach od złożenia (pozytywnie) ale na wypłatę nadal czekam (10. miesiąc ). Z mojej strony środkowy palec dla Chińczyków i nigdy więcej żadnych Cashbacków... no w regulaminie pisze że maja 90 dni na zwrot, chyba od pozytywnego rozpatrzenia, nie doczytałem, a jak nie dostaniesz to dopiero po 90 dniach masz na wskazany sposób interweniować. Sprawę im załóż Na marginesie jakby co to jakoś przeżyję problemy ze zwrotem, byleby karta była ok i trzymała klasę - to już się opłaca nawet bez cashbacka. Oczywiście może być najgorsza opcja - problem z cashbackiem i grzejąca się karta z opinią serwisu że wszystko ok ;P Ale to może od razu wydłubać sobie oko i obciąć palec z takim podejściem. Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Telpher Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 no w regulaminie pisze że maja 90 dni na zwrot, chyba od pozytywnego rozpatrzenia, nie doczytałem, a jak nie dostaniesz to dopiero po 90 dniach masz na wskazany sposób interweniować. Sprawę im załóż Na marginesie jakby co to jakoś przeżyję problemy ze zwrotem, byleby karta była ok i trzymała klasę - to już się opłaca nawet bez cashbacka. Oczywiście może być najgorsza opcja - problem z cashbackiem i grzejąca się karta z opinią serwisu że wszystko ok ;P Ale to może od razu wydłubać sobie oko i obciąć palec z takim podejściem. Z TUF dobijałem się do ASUSA - przez miesiąc amazon mówił ze Asus a Asus ze amazon ma tym się zająć. Potem Asus kazał mi zapłacić 150zl za wysyłkę i diagnozę (i pewnie by nie naprawili bo na benchmarkach przegrzewajaca się pamięć nie ujawnia) - w skrócie masz niby gwarancje ale jej nie masz. Może tez inaczej ze strixem się obchodzą, bo przyznali się do błędu, a raczej obwinili AMD ale nie zmienia to faktu ze jest to najgorsza firma z jaka miałem kiedykolwiek doczynienia Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Ja, prywatnie z Asusem miałem tylko raz do czynienia i proces reklamacji odbył się wzorowo aż sam byłem zdziwiony, Po 3 miesiącach od zakupu zareklamowałem monitor Asus MG279Q bo w matrycy były jakieś brudy - mi to nie przeszkadzało ale chciałem monitor sprzedać a ta wada to utrudniała. Reklamacje złożyłem na stronie Asusa w poniedziałek rano o 9. Po godzinie miałem już informacje o kurierze. Kurier odebrał monitor we wtorek o 11 a w czwartek o 10 monitor był już u mnie po naprawie. Asus wymienił matryce na nową i trafił się znacznie lepszy egzemplarz z równiejszym podświetleniem bez żadnych wad. Na czas reklamacji z pracy przywiozłem monitor bo sądziłem, że z miesiąc to potrwa Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja, prywatnie z Asusem miałem tylko raz do czynienia i proces reklamacji odbył się wzorowo aż sam byłem zdziwiony, Po 3 miesiącach od zakupu zareklamowałem monitor Asus MG279Q bo w matrycy były jakieś brudy - mi to nie przeszkadzało ale chciałem monitor sprzedać a ta wada to utrudniała. Reklamacje złożyłem na stronie Asusa w poniedziałek rano o 9. Po godzinie miałem już informacje o kurierze. Kurier odebrał monitor we wtorek o 11 a w czwartek o 10 monitor był już u mnie po naprawie. Asus wymienił matryce na nową i trafił się znacznie lepszy egzemplarz z równiejszym podświetleniem bez żadnych wad. Na czas reklamacji z pracy przywiozłem monitor bo sądziłem, że z miesiąc to potrwa to na czym pracowałeś ? Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Telpher Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts