Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z spadkami fps nawet do takich wartości jak 10 czy 20. Nie są one częste ale sie zdarzają przez co psują strasznie rozrywkę.  

Oto sprzęt:

Płyta główna: MSI H81-P33

Grafika: GTX 1060 6GB

Procesor i7 4790

zasilacz xfx pro 550w

ram 8gb 1600Mhz

Windows 7

Screeny z hw monitor podczas gry w Metro Exodus

https://gyazo.com/55aeacc08e009ba774858b121dd68e9a

https://gyazo.com/f6b611c23f1e8d79b8faa5e792602a72

Z góry dzięki za pomoc

Karta to nówka bo wymieniałem (z r9 380) z tydzień temu wiec odpada

///edit

Czesto te spadki występuja przy wczytywaniu textur ale nie zawsze 

Oraz co zapomniałem dodać to ramy mam w jednej kości możliwe że ma to jaki wpływ 

Edytowane przez Kiszka123

Tak miałeś od zawsze , czy od jakiegoś czasu to się stało ? Podejrzewam , że jakbyś dorzucił drugie 8 ramu to by przeszło ,ale tylko podejrzewam . Wszystkie aktualizacje masz ? Może co jakiś czas w czasie grania włącza się coś w tle , jakieś szukanie , coś w tym stylu . 

Tak miałeś od zawsze , czy od jakiegoś czasu to się stało ? Podejrzewam , że jakbyś dorzucił drugie 8 ramu to by przeszło ,ale tylko podejrzewam . Wszystkie aktualizacje masz ? Może co jakiś czas w czasie grania włącza się coś w tle , jakieś szukanie , coś w tym stylu . 

Ostatnio wyminiałem procesor (z i3 4170 ) i ta karte co podalem wyzej i myslalem ze to byla wlasnie wina tych komponentow bo wtedy tez podobne spadki mialem. Nad kupnem drugiej kosci tez myslalem tylko wlasnie nie bylem pewny czy to pomoze w jakims stopniu, Aktualizacje raczej odpadaja z nimi wszystko raczej ok jest

Wykonałem format zobaczymy czy dalej beda tak spadac ale to dopiero jak ogarne jakies bardziej wymagające gierki.

Msi Afterburner miałem i procesor trzymał sztywno 3,8 ghz

//edit

Format dużo pomógł, grałem około godzinkę w Metro, ani razu nie przycielo tak jak wtedy do np 10 fps

Ramy również zamówilem sobie i jak przyjda to mysle ze wszystko bedzie juz grało jak nalezy

Edytowane przez Kiszka123