PiRazyDrzwi 27 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Potrzebuję komputera dla dziadków, ponieważ ich stary wyzionął ducha. Szukałem wśród poleasingowych, wybór padł na Della Optiplexa 780 w formacie SFF. Nie mogę znaleźć żadnych informacji o karcie graficznej tego sprzętu. Biorąc pod uwagę wyjście graficzne na płycie głównej, domyślam się, że GPU jest z nią zintegrowana. Oczywiście nie spodziewam się tu jakiejkolwiek wydajności, mam jednak pytanie: czy uciągnie to najprostsze gierki w stylu jakiś pasjans itp? Cytuj Link to post Share on other sites
Ivan911 44 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Jaki Budget? Cytuj Link to post Share on other sites
PiRazyDrzwi 27 Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 A czy ja prosiłem od doradzenie? Potrafię znaleźć sprzęt, potrzebuję odpowiedzi na konkretne pytanie najlepiej od osoby, która miała styczność z tym modelem. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Raczej nie potrafisz znaleźć sprzętu. Skoro pytasz się o takie rzeczy. Ten model może mieć różne podzespoły w środku. Ale jakie by nie były są bardzo już słabe. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Z opisu : "Model karty graficznej: Intel GMA 4500 "... Przede wszystkim podaj jaką sumę możesz na to przeznaczyć ? Im starsi dziadkowie , tym bardziej niezawodny sprzęt powinni posiadać. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Ivan911 44 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Dziadkowie czy nie, C2D nie jest dobrym pomyslem. Cytuj Link to post Share on other sites
PiRazyDrzwi 27 Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Dziadkowie grają głównie w Pasjansa wbudowanego w system i to wszystko. Na nim nawet przeglądarka nie będzie odpalana. Wiem, co mieli do tej pory i wiem, co im wystarczy w zamian za obecne truchło. Nie ma sensu dopłacać powyżej tego C2D. Z opisu : "Model karty graficznej: Intel GMA 4500 "... Dzięki za odpowiedź, to wszystko, czego potrzebowałem. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez PiRazyDrzwi Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Im starsi dziadkowie , tym bardziej niezawodny sprzęt powinni posiadać. A dla nastolatków należy wybierać jak najbardziej awaryjny sprzęt... Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Dziadkowie grają głównie w Pasjansa wbudowanego w system i to wszystko. Do pasjansa to wystarczy dowolna karta która da radę wyświetlić obraz czyli... dowolna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts